Crítica i crida a gaudir de la Festa Major en el pregó del Cor Infantil


  • Comparteix:

Moment del pregó

Moment del pregó

Barreja de crítica a la societat i crida a gaudir de la Festa Major en el pregó del Cor Infantil i Juvenil de Sant Cugat. El cor ha agraït que se l'hagi escollit com a pregoner en el seu vintè aniversari, mentre que el Cor Aglepta, continuador de l'infantil i juvenil, ha optat per un text d'Eduardo Galeano per encoratjar els santcugatencs a la lluita per un món millor. Amb aquest pregó, que també ha animat a viure els actes de la festa, Sant Cugat encara sis dies de celebració fins diumenge. Mira el reportatge a Cugat tv

El pregó ha tingut tres parts diferenciades. La primera ha estat la lectura d'un text a càrrec del fundador del cor, Martí Marín, que ha elogiat la tasca de tota la gent que ha acompanyat l'entitat en els seus 20 anys de vida. Marín també ha agraït el fet d'haver permès al cor fer el pregó de Festa Major en aquest aniversari.

Martí Marín

Gràcies per no tenir por a escollir un cor infantil. Els infants tenen molt a dir i a ensenyar a aquest món de grans.


La segona part, a càrrec del Cor Aglepta, continuador de l'infantil i juvenil, ha tingut un fort component crític. Amb la lectura d'una part del pregó i d'un text de l'escriptor Eduardo Galeano, els integrants d'aquest cor han carregat contra els polítics que no escolten, els funcionaris que no treballen bé i els 'indignats' que no han participat de forma positiva en el moviment. Com a contraposició, el Cor Aglepta han aplaudit els polítics que volen millorar la societat, els funcionaris que són útils i els 'indignats' que intenten canviar el món amb bona voluntat.

Cor Aglepta

És una festa que s'emmarca en un moment molt difícil. Cal transformar el diàleg en acció, i les promeses en fets.


La interpretació de la cançó 'Que tinguem sort', de Lluís Llach, ha estat l'avantsala de la tercera: la lectura, via telefònica, d'un fragment del pregó per part del Cor Infantil i Juvenil des d'Itàlia, on estan de gira. Els seus membres han destacat el teixit associatiu de Sant Cugat.

Cor Infantil i Juvenil

La vida del nostre poble és la nostra gent. És un poti-poti d'associacions i de gent inquieta.



Prop de 2.000 persones han seguit la lectura des de la plaça de la Vila. El pregó ha estat interpretat en llengua de signes per a persones amb discapacitat auditiva.


Escolta el pregó integre

Pregó de Festa Major

Escolta el pregó de Festa Major 2011 íntegre











  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.