L'escola de ball del Mediterrània presenta noves coreografies per Festa Major


Temes relacionats

Mediterrània i la Principal de Llobregat ballaran dansa popular a la Festa Major (30/jun/12)

El Grup Mediterrània torna a implicar-se en la pervivència del balls tradicionals catalans (24/mar/12)


  • Comparteix:

Un moment de l'actuació a la plaça de l'Om

Un moment de l'actuació a la plaça de l'Om

La ciutat ha reivindicat la dansa tradicional catalana i santcugatenca amb l'espectacle que el Grup Mediterrània ha ofert aquest dissabte conjuntament amb la cobla La Principal del Llobregat. Les noves coreografies 'La Camperola' i 'L'àguila negra', a més d'altres, han fet vibrar les més de 500 persones que s'han acostat a L'Espai d'Arrel de la plaça de l'Om, en una jornada que ha barrejat la dansa catalana amb l'esperit reivindicatiu de l'escola de ball.



En aquesta ocasió, el Grup Mediterrània ha presentat dues coreografies noves, 'La Camperola' i 'L'àguila negra'. La primera és una composició original del músic Eduard Toldrà, de qui enguany es commemora el 50è aniversari de la seva mort.

'L'àguila negra', en canvi, ha posat l'accent francès a la jornada, ja que es tracta d'una cançó de la cantautora francesa Barbara, tot i que Maria del Mar Bonet ja en va fer una versió en el seu moment. El músic Joan-Pau Chaves i la banda La Porta dels Somnis l'han adaptada especialment per a l'ocasió.

Durant l'actuació també s'han pogut veure altres danses tradicionals, com 'Andorrades pirinenques' i 'La farandola provençal', entre d'altres. Aquesta actuació és l'última de les actuacions del Grup Mediterrània durant el curs. Malgrat això, el Grup Mediterrània viatjarà aquest estiu a Polònia per fer un intercanvi amb escoles de ball d'aquest país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.