Els veïns de Sol i Aire treuen el millor de si per donar vida la seva Festa Major


Temes relacionats

Sol i Aire treu múscul contra el foc (29/jul/12)

La Festa Major de Sol i Aire s'acosta als infants amb aigua i màgia (28/jul/12)

El pregó de la Festa Major de Sol i Aire posa la mirada en la seva història (27/jul/12)


  • Comparteix:

Una de les activitats de la Festa Major del barri que ha aplegat veïns de totes les edats

Una de les activitats de la Festa Major del barri que ha aplegat veïns de totes les edats

La Festa Major de Sol i Aire ha tret al carrer un any més el millor del barri: una implicació activa del veïnat. I és que a Sol i Aire són els residents els principals protagonistes en la configuració i la posterior participació de la festa, que enguany s'ha celebrat aquest cap de setmana. Un fet que es fa visible en una agenda que sorgeix dels propis veïns i es dirigeix directament a la cerca del seu gaudi. Tot i així, la celebració ha fet front un any més a la reducció del seu pressupost.

Si bé és cert que el sentit de totes les festes de barri ve marcat pels seus veïns, en el cas de Sol i Aire es fa encara més evident. La manca d'entitats culturals pròpies que assumeixin l'organització d'iniciatives locals fa que siguin els propis veïns els encarregats de la seva Festa Major.

D'aquesta manera, Sol i Aire ha posat el punt final a tres dies de celebracions que han tingut els veïns com a protagonistes. Una essència present al tradicional pregó, que va arrencar la festa amb un discurs del president de l'associació de veïns, Guillem Roca, on ha recordat el passat, ha elogiat el present i ha engrescat el futur del barri.

Roca ha destacat la implicació de tots els residents com a única per donar vida a una celebració que s'ha vist un any més afectada per les retallades pressupostàries.

Guillem Roca

Els tres dies han estat fantàstics. La gent de Sol i Aire participa molt, tot i que som poquets.


Precisament, el futur del barri s'ha evidenciat dissabte amb una jornada dedicada als més petits, que han gaudit amb una guerra d'aigua i un espectacle de màgia. El tradicional sopar i la música han acomiadat la jornada i han donat pas al darrer dia de Festa Major, on el Grup d'Autoprotecció del barri ha estat el protagonista.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha subratllat l'esperit constant del barri de Sol i Aire per la millora de la seva festa.

Joan Puigdomènech

El que veiem a Sol i Aire és que són pocs veïns però són els que donen sentit a la seva festa.


La urbanització de Sol i Aire, integrada a la serra de Collserola, compta amb més de sis dècades d'història i des de fa 18 anys organitza una festa major pròpia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.