Música i tradició per celebrar durant quatre dies la Festa Major de Valldoreix


  • Comparteix:

La Festa Major de Valldoreix arribarà dijous de la setmana vinent per oferir quatre dies de música, gresca, i cultura. El pregó, un dels actes centrals de la festivitat, arribarà el segon dia, divendres, al punt de les nou del vespre a la plaça del Casal de Cultura. Les tradicionals havaneres, la Festa Jove, els jocs infantils, la trobada castellera i el concurs de paelles, són altres de les activitats destacades de la festa grossa. El Ball de Festa Major, dissabte a la nit, estarà amenitzat per la Salseta del Poble Sec.

La Festa Major de Valldoreix començarà dijous de la setmana vinent al matí. Durant la primera jornada la biblioteca Vall d'Or acollirà les activitats del dia. Des de les deu del matí i fins a dos quarts de nou del vespre el centre literari serà un punt d'intercanvi de llibres i la seu de l'exposició 'Refugiats' de l'Obra Social La Caixa. A més, aquella mateixa tarda la biblioteca acollirà una sessió de conta contes i la presentació del llibres 'Castes a destemps' de Mariona Maferrer. El primer dia de la festa grossa acabarà a dos quarts de vuit del vespre a l'església de Sant Cebrià amb una actuació de la Coral Aubada de Valldoreix.

Divendres, segon dia de festa, el pregó serà l'acte més destacat. L'EMD de Valldoreix, organitzadora de la festa, encara no ha desvetllat, però, el nom de qui donarà el tret de sortida oficial a la festivitat, a les nou del vespre. Abans, al matí, la plaça de Maria Sabater acollirà fins el migdia una jornada d'activitat física per a la gent gran. A dos quarts de sis de la tarda el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, ubicat al territori, oferirà una visita guiada per les seves instal·lacions. Mitja hora més tard, els més petits podran gaudir de les 'pallassades' de Marcel Gros amb 'La gran aventura' a la plaça del Casal de Cultura. A la mateixa hora però a la biblioteca Vall d'Or, Eduard Araujo oferirà l'espectacle 'De la paraula dels poetes a la veu del deïdor' de Pentagrama. A les set, l'associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix inaugurarà la 30ena Mostra d'Art que es podrà veure fins el segon divendres d'octubre. El segon dia de festa acabarà amb dues propostes musicals diferents que es donaran cita a la plaça del Casal de Cultura. La primera, Havaneres 'Veles i Vents', començarà a dos quarts de deu del vespre. La segona, la Festa Jove, començarà a les onze de la nit i estarà formada per una triple actuació amb The Coflicks Rovers, Pastorets Rock i Dj Albert Jané, que s'allargarà fins a les quatre de la matinada.

Dissabte, tercer dia de festa, arribarà el torn de la trobada d'associacions veïnals i entitats culturals del territori. La cita que començarà a les deu del matí i s'allargarà fins a les dues del migdia tindrà lloc a la zona del Casal de Cultura. En aquest mateix indret i durant aquestes hores matinals, els valldoreixencs podran gaudir de la fira d'artesans i el taller de pintura ràpida per a la quitxalla. A les onze, aquesta zona del territori també acollirà l'exposició dels cartells presentats en el Concurs de Cartells de Festa Major. A la mateixa hora però a la plaça de l'Estació tindrà lloca la Cercavila de Gegants i Grallers que acabarà amb el Ball de Gegants a la plaça del Casal de Cultura. Ja al migdia, a la una, la sala d'exposicions de l'EMD de Valldoreix acollirà la inauguració de la mostra 'Adolf: 25 anys'. Ja al vespre, a les vuit, l'església Protestant oferirà un concert de Gospel. Una hora més tard, la sala del Casal de Cultura acollirà l'obra 'En Baldiri de la costa' de Joaquim Muntanyola que prepararà el grup de teatre Espiral. A les deu, en aquesta mateixa zona, es farà la sardinada popular ecològica i a l'acabar s'oferirà el Ball de Festa Major amb la Salseta del Poble Sec.

L'últim dia de festa, diumenge, la jornada començarà a les deu amb el taller 'Encaixem les bones pràctiques' que organitza l'EMD de Valldoreix. Mitja hora més tard, els interessats en conèixer l'arxiu Gavín tindran l'oportunitat de fer-ho en una visita guiada. Al punt del migdia tindrà lloc la trobada castellera a la plaça de l'Estació amb les actuacions dels Castellers de Sant Cugat, la Colla d'Esplugues i els Moixiganguers d'Igualada. Mitja hora més tard, l'església de Sant Cebrià acollirà la Missa Major i a l'acabar es farà la Benedicció de les noves sales del Centre Parroquial. A les dues i fins les cinc de la tarda, l'escola Jaume Ferran i Clua serà el centre neuràlgic del concurs de paelles. Un cop finalitzada aquesta activitat, la festa es traslladarà a la plaça del Casal de Cultura per gaudir de jocs populars familiars. A dos quarts de set, els valldoreixencs podran assistir al concert de Música Sacra a càrrec de l'Associació Musicals 'Cantorata' a l'església de Sant Cebrià. La Festa Major de Valldoreix acabarà a les set amb la segona representació de 'En Baldiri de la costa'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.