Sant Cugat registra la xifra de participació més alta de la història amb un 82%


  • Comparteix:

En total han votat 39.614 santcugatencs.

En total han votat 39.614 santcugatencs.

Participació històrica, la registrada a Sant Cugat en aquestes eleccions espanyoles. Amb un 82% dels electors, es la xifra més alta de tota la democràcia i se situa quasi 15 punts percentuals per sobre de la participació de les anteriors generals. L'alcalde s'ha congratulat de l'alta participació registrada i ha agraït a la ciutadania la lliçó de democràcia donada durant la jornada electoral.

En total, han votat 39.614 persones de les 48.311 que tenien dret a vot al municipi. Això signfica que aquestes eleccions registren la més alta participació en tota la història de la democràcia a Sant Cugat.

Respecte les anterior eleccions a les Corts Espanyoles significa un augment de quasi 15 punts ja que la participació, el 2000, es va situar en el 67,06%.

L'alcalde, tancats els col·legis electorals, ha qualificat 'd'excel·lent' la dada de participació tit i que ha lamentat que fets tant lamentables com els succeïts a Madrid hagin estat la causa que la gent sortís de casa seva per execrcir el dret de vot:

Lluis Recoder

La dada és excel·lent però el per què s'ha produït no és tant positiu. Hem viscut fets que ens han sacsejat les consciències.



De tota manera, Lluís Recoder ha remarcat que la jornada electoral s’hagi desenvolupat sense cap incidència i ha agraït als ciutadans i ciutadanes 'l’exemple de civisme' donat: Segons Recoder, la ciutadania ha donat una lliçó als bàrbars, autors de la massacre de Madrid, i ha manifestat que la millor manera de respondre a les agressions contra el dret a la vida i a la integritat de les persones és 'anar a votar'.

Lluis Recoder

La gent ha donat una lliçó amb el seu comportament. La millor manera de respondre a l'agressió al dret a la vida és votar.


Tot i que durant tota la jornada no s'ha registrat cap incidència, els electors d'algun col·legi electoral com ara el Pins del Vallès han patit llargues cues i aglomeracions en alguns moments del dia. L'alcalde ha manifestat que no descarta demanar una revisió a la Junta Electoral Provincial de la distribució de les taules ja que hi ha meses que tenen més de 1.200 votants quan la mitjana, considerada 'normal, va dels 400 als 700 electors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.