El PSC guanya per primera vegada en 22 anys a Sant Cugat


  • Comparteix:

Tot i l'alegria es va voler guardar un minut de silenci amb solidaritat amb les víctimes de Madrid.

Tot i l'alegria es va voler guardar un minut de silenci amb solidaritat amb les víctimes de Madrid.

Per primera vegada des de 1982 el PSC guanya unes eleccions espanyoles a Sant Cugat. Els socialistes aconsegueixen el 31% dels vots amb 12.490 vots mentre CIU es queda com a segona força amb el 26% i 10.452 vots. Seguint la tendència, Esquerra Republicana fa el millor resultat i creix espectacularment passant de la quarta a la tercera força a Sant Cugat amb 6.557 vots (16,64%). El PP s'ensorra i passa del 23 al 16 % de l'electorat.

El Partit dels Socialistes ha batut el seu propi rècord en totes les eleccions, amb gairebé 12.500 vots. Tot i que en algunes eleccions anteriors el PSC havia aconseguit un percentatge de vots superior, aquesta és la primera vegada en 22 anys que els socialistes aconsegueixen derrotar CiU en unes eleccions generals.

La segona formació més votada és Convergència i Unió, que ha retrocedit més de 6 punts respecte a les últimes eleccions generals, amb un 26'53% dels vots. Tot i haver millorat en nombre absoluts el seu últim resultat, la federació perd un miler de vots respecte a les eleccions municipals i autonòmiques.

La força política que més ha crescut en aquestes eleccions és Esquerra Republicana, que es converteix en la tercera formació amb un 16,64% dels vots. Els republicans, amb més de 6.500 paperetes, assoleixen el seu millor resultat de la història, i experimenten un creixement de 9 punts, que els permet més que doblar la seva marca anterior.

El Partit Popular, en canvi, recula posicions i passa de ser la tercera força política a la quarta posició. Els més de 6.000 vots del PP suposen una davallada més de 7 punts, fins arribar al 16,34% dels vots. Els populars obtenen així el pitjor resultat en unes eleccions generals des de l'any 89.

Finalment, la coalició d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerrra Unida Alternativa es manté estable amb un 6,66 % dels vots, si tenim en compte els resultats que les dues formacions van obtenir separadament ara fa 4 anys. Els ecosocialistes han aconseguit 2.624 vots, lleugerament per sota del què van obtenir a les darreres eleccions municipals i autonòmiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.