CiU perd 7 punts a Sant Cugat i queda per sota del PSC


  • Comparteix:

CiU perd 5 escons al Congrés dels Diputats però es manté com la tercera força política al Parlament espanyol, amb un total de 10 diputats. A Sant Cugat, la federació nacionalista aconsegueix el 26'5% dels vots, quasi 7 punts menys que en les darreres eleccions generals de l'any 2000, i per primera vegada en 22 anys se situa per darrera del PSC.

Valoració agredolça per part de la federació nacionalista. I és que tot i mantenir-se com la tercera força política en nombre de diputats, CiU ha passat dels 15 escons que tenia fins ara a només 10.

El president de CiU a Sant Cugat, Ramon Bonastre ha valorat negativament aquests resultats, tot i estar satisfet pel pes que tindran a Madrid, tant CiU com altres partits nacionalistes. Bonastre considera però que el missatge de la seva formació no ha arribat als electors, sobretot enmig d'una campanya enrarida per temes com la "crisi Carod":.

Ramon Bonastre

La valoració no pot ser favorable però els nostres escons tindran el seu pes en or. També és trist que només tinguem un alt índex de participació davant situacions com les d'aquests dies


Pel que fa a Sant Cugat, CiU ha aconseguit un total de 10.452 vots, que representen el 26,53% del total, gairebé 7 punts percentuals menys que en les darreres eleccions generals d'ara fa 4 anys. D'aquesta manera, CiU ha deixat de ser la força més votada a Sant Cugat i s'ha col·locat per darrera del PSC, una situació que no es produïa des de fa 22 anys.

Per a Joan Recasens, sotspresident de CiU a Sant Cugat, els resultats són negatius però responen més a una voluntat de canvi enmig d'un clima de crispació que no a un càstig a la federació nacionalista.

Joan Recasens

A ningú que si escapa que són unes eleccions estranyes, però s'ha posat de manifest una voluntat de canvi a l'Estat que també s'ha notat a Sant Cugat


Cal remarcar que que, en aquesta ocasió, CiU ha obtingut menys vots que en les darreres eleccions municipals i catalanes, on el total de paperetes va superar les 11.000.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.