Segueix actiu l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica a Sant Cugat


  • Comparteix:

El govern avisarà als panells lluminosos de l'alt nivell de contaminació atmosfèrica / Foto: ACN

El govern avisarà als panells lluminosos de l'alt nivell de contaminació atmosfèrica / Foto: ACN

La Generalitat manté actiu l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica que afecta Sant Cugat i 223 municipis més de la conurbació de Barcelona, de Ponent i de la Plana de Vic. El govern indicarà en panells lluminosos de les principals vies que el nivell de contaminació és elevat i recomana els ciutadans que prioritzin l'ús del transport públic i els municipis que aturin o redueixin les activitats amb materials polsegosos.

L'avís, de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat, inclou els 40 municipis de la conurbació de Barcelona que formen part de la Zona de Protecció Especial de l'Ambient Atmosfèric, entre ells Sant Cugat, a més de 38 municipis de la zona de Plana de Vic i 146 de la de Ponent. Entre les actuacions, també preveu notificar a les indústries i a les plantes elèctriques que activin els protocols de treball previstos en aquests casos.

Recomanacions per als ciutadans:
- Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
- Utilitzar el transport públic.
- Reduir els desplaçaments amb vehicle privat i, si és possible, treballar a distància, variar l'horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa.
- Compartir vehicle.
- Realitzar una conducció eficient, amb arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor i evitar accelerades i frenades brusques.
- En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.
- Regular la climatització de les llars, baixant la temperatura del termòstat.
- Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils, com llenya o biomassa, evitant-ne purgues i arrencades. Garantir el bon funcionament dels filtres i captadors de cendres.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment diari exhaustiu dels nivells i valorarà si cal activar un episodi de contaminació o bé desactivar l'avís preventiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.