Sant Cugat defineix una xarxa d'espais d'interès natural en col·laboració amb la Diputació


  • Comparteix:

L'equip de govern està treballant per definir una xarxa d'espais d'interès natural de la ciutat. L'àrea de Medi Ambient ha encarregat un estudi a la Diputació de Barcelona per mirar d'identificar aquests espais per tal de fer una diagnosi i una valoració ecològica i social.

La Diputació de Barcelona ha presentat aquest dimarts la diagnosi dels espais lliures de Sant Cugat. Aquest treball, encarregat per l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, ha de servir com a base perquè l'òrgan gestor de la xarxa d'espais d'interès natural de Sant Cugat pugui elaborar una primera proposta de xarxa d'espais naturals.

Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que ha afegit també que paral·lelament s'estan realitzant altres estudis més parcials per completar la diagnosi de la Diputació de Barcelona. Pomar també ha recordat que la definció de la xarxa d'espais d'interès natural era una de les promeses electorals del seu grup, ERC.

Eduard Pomar

Aquest diagnosi ha de servir com a base per la qual l'òrgan gestor de la xarxa d'espais d'interès natural de Sant Cugat pugui elaborar una primera proposta de xarxa d'espais.


El cap de l'oficina de planificació i anàlisi territorial de l'àrea d'espais naturals de la Diputació de Barcelona, Carles Castell, ha explicat que l'Ajuntament de Sant Cugat és uns dels primers consistoris de la província que ha fet la petició d'aquest estudi, que té la finalitat de fer explícit el sentit territorial dels espais lliures.

Carles Castell

La Diputació posa aquesta informació a disposició dels municipis perquè la incorporin en la mesura en què el considerin oportú, com ha fet l'Ajuntament de Sant Cugat.


La Universitat de Barcelona, la UAB i entitats com el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis han participat de manera externa en l'elaboració de la diagnosi dels espais lliures de Sant Cugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.