El CMSC i dotze entitats del Vallès demanen protegir la serra de Galliners


  • Comparteix:

El Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) i dotze entitats vallesanes reclamen protegir la serra de Galliners a la Generalitat i als ajuntaments de la comarca. Les associacions exigeixen al nou govern català que inclogui la zona en el Pla d'Espais d'Interès Natural per impedir-ne la degradació. Les entitats subratllen el valor ecològic de la serra, ja que forma part de la via verda que uneix els parcs de Sant Llorenç i Collserola.

Segons els col·lectius, cal que els municipis de la zona, entre els quals es troba Sant Cugat, apostin per la protecció de la serra. En concret, les entitats demanen als ajuntaments que modifiquin els plans d'ordenació municipals per conservar el valor ecològic de l'àrea.

Les entitats també demanen al futur govern català la inclusió de la serra de Galliners al Pla d'Espais d'Interès Natural. Segons les associacions, la inclusió de l'espai al pla garantiria un connector ecològic entre el parc de Sant Llorenç i Collserola.

El membre del CMSC, Lluís Llerena, creu que aquesta decisió seria una bona eina per protegir la serra.

Lluís Llerena

La inclusió de la serra de Galliners al pla seria una eina molt valuosa per a la zona.


Les entitats han organitzat aquest diumenge una marxa per reclamar la protecció de la serra. L'excursió tindrà set punts de sortida, entre els quals n'hi ha un a Sant Cugat. La marxa acabarà a Sant Feliuet de Vilamilans, al terme municipal de Sant Quirze. L'actor Cesc Casanovas, del programa televisiu Polònia, llegirà un manifest a favor de la protecció de la serra de Galliners.

Llerena remarca l'objectiu de la marxa.

Lluís Llerena

La marxa vol donar a conèixer la situació de la serra de Galliners.


La sortida de la marxa tindrà lloc a Sant Cugat a les 9 del matí. L'excursió començarà a la seu del CMSC, a la Rambla del Celler.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.