El Pi d'en Xandri gaudeix d'un bon estat de salut 10 anys després de l'agressió


  • Comparteix:

El Pi d'en Xandri continua en bon estat de salut i evoluciona favorablement 10 anys després de patir una greu agressió. L'arbre bicentenari, enclavat en el sector de la Torre Negra, encara s'aguantarà a través de puntals durant almenys 30 anys més. L'Ajuntament realitza tractaments periòdics per garantir la supervivència del pi.

Res no fa témer per la vida del Pi d'en Xandri, un arbre emblemàtic que ja té més de 230 anys. Quan es compleixen 10 anys de l'intent de destrucció de l'arbre, el pi continua cicatritzant lentament la ferida.

Així s'ha posat de manifest aquest dimecres, durant una inspecció tècnica que ha realitzat l'Ajuntament a la zona. L'alcalde, Lluís Recoder, assegura que tindrem Pi d'en Xandri per molts anys.

Lluís Recoder

Després de 10 anys de l'agressió, que ens va fer témer per la vida de l'arbre, el pi té una molt bona salut.


L'Ajuntament continua aplicant tractaments periòdics al pi per garantir la seva supervivència. Enguany, l'àrea de Medi Ambient ha netejat la capçada, ha renovat part de l'estructura que subjecta l'arbre i ha aplicat tractaments fitosanitaris per combatre les plagues. Els puntals que aguanten l'abre, però, encara l'acompanyaran durant almenys 30 anys, com confirma el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

No els podem treure. Els puntals subjecten l'arbre en cas de forta ventada. Però els separarem del tronc perquè l'arbre cicatritzi la ferida més ràpidament.


L'agressió de l'any 1996 va tallar pràcticament la meitat del tronc del Pi d'en Xandri, que té 3'2 metres de diàmetre. Es calcula que encara falten entre 30 i 40 anys perquè la cicatriu es tanqui del tot. Aquest tipus de pins tenen una esperança de vida d'uns 300 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.