El Camí Verd del Vallès comença a ser una realitat


  • Comparteix:

Milers de persones han celebrat aquest diumenge la inauguració simbòlica del Camí Verd del Vallès. Es tracta d'un circuit de 8 quilòmetres per al trànsit no motoritzat que connecta Rubí i Sant Quirze, passant per Sant Cugat. La primera via verda de les comarques barcelonines pretén oferir solucions a la mobilitat i oportunitats de lleure i esport.

El Camí Verd passa per l'antiga via ferroviària en desús entre Sant Quirze i Bellaterra, i pels terrenys entre Sant Cugat i Bellaterra reservats per al Vial Interpolar. La jornada d'aquest diumenge ha servit per inaugurar simbòlicament una part del recorregut, que comença a l'estació de Bellaterra i a la zona de l'escola La Vall.

El president de l'associació Camí Verd del Vallès, Ramon Andreu, fa una valoració molt positiva de la jornada, que segons els organitzadors ha aplegat milers de vallesans.

Ramon Andreu

Una festa molt maca. La gent ha conegut per fi la realitat del Camí Verd, que ha passat de ser un projecte a una realitat consolidada.


Al seu pas per Sant Cugat, el Camí Verd entra en conflicte amb el Vial Interpolar que travessa el polígon de Can Sant Joan. La proposta de l'associació Camí Verd passa per reduir les dimensions d'aquesta via i consolidar un parc verd per passejar, anar en bicicleta o desplaçar-se a les escoles i centres de treball de la zona.

Ramon Andreu

Proposem enganxar la mitjana del Vial Interpolar a una de les voreres, construint un parc verd que travessi tota la zona de Can Sant Joan.


Els promotors de la iniciativa consideren que el Camí Verd promou la mobilitat sostenible, ofereix oportunitats de lleure i esport i contribueix a l'educació ambiental.

Tots els ajuntaments afectats pel projecte van expressar públicament el seu suport al Camí Verd.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.