Augmenta la contaminació de l'aire a l'àrea metropolitana


  • Comparteix:

La contaminació de l'aire ha augmentat lleugerament a Barcelona i l'àrea metropolitana durant el 2006. Les partícules en suspensió detectades a la capital han superat el valor límit anual i, a la resta de municipis, els nivells d'òxids de nitrogen també han augmentat. Tots els contaminants estan provocats pel transport i determinades indústries.

De tots els contaminants avaluats per la xarxa de vigilància i previsió -- que disposa de 140 punts de mesura--, els que han presentat més incidències són les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres, el diòxid de nitrogen i l'ozó.

La directora general de Qualitat Ambiental, Maria Comellas, ha destacat que, si se sobrepassen els límits de contaminació, la Conselleria de Medi Ambient informa als ajuntaments dels municipis afectats perquè difonguin les recomanacions pertinents. Aquests consells consisteixen a explicar la població que no facin exercici físic a l'exterior durant aquests episodis.

La directora general de Qualitat Ambiental diu que en general la qualitat de l'aire a Catalunya és bona amb l'excepció de l'àrea metropolitana.

Maria Comellas

La qualitat de l'aire és bona a Catalunya, amb l'excepció de l'àrea metropolitana de Barcelona.


La Generalitat només prendria mesures més dràstiques, si se superen els límits d'alerta durant tres hores consecutives, cosa que no ha passat mai. No obstant això, com a prevenció, el departament de Medi Ambient ja està prenent certes precaucions de cara a una primavera i a un estiu calorosos i secs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.