L'Ajuntament vol convertir en sòl públic un 25% de la Torre Negra


  • Comparteix:

L'Ajuntament destinarà 9 milions d'euros a convertir en sòl públic un 25% de l'àmbit de la Torre Negra en els propers 12 anys. Així ho preveu l'informe econòmic que s'ha incorporat al pla especial de protecció del sector, aprovat per unanimitat aquest divendres. El document estableix que el consistori hauria d'adquirir prioritàriament les zones més properes a la ciutat destinades a ús agrícola.

L'informe econòmic, incorporat al pla especial en resposta a una al·legació, garanteix que el pla especial es podrà desenvolupar adequadament en els propers 12 anys. El document concreta les despeses previstes per gestionar i preservar el sector agroforestal, que des del 2003 és no urbanitzable.

En concret, es preveu una inversió superior als 9 milions d'euros per convertir en sòl públic un 25% de la superfície total del parc rural. El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, explica que l'informe determina quines són les zones prioritàries a l'hora d'adquirir terrenys.

Eduard Pomar

Els sòls s'han de localitzar als espais més propers a la ciutat i d'ús agrícola. Són 30'5 hectàrees, un 25% de la superfície total del parc.


L'Ajuntament ja és propietari de 6'5 hectàrees del parc rural. De tota manera, l'alcalde, Lluís Recoder, manté que no és la 'primera prioritat' del govern municipal adquirir sòl a Torre Negra. Recoder demana a altres administracions -com el Consorci del Parc de Collserola i la Generalitat- que s'impliquin en la protecció del sector.

Lluís Recoder

El fet que hi hagi una previsió econòmica per adquirir sòl no vol dir que sigui la primera prioritat d'aquest Ajuntament.


El període per desenvolupar els objectius del pla especial de la Torre Negra és de 12 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.