L'ADF demana col·laboració ciutadana per lluitar contra els incendis


  • Comparteix:

L'Associació de Defensa Forestal (ADF) creu que les pluges d'aquesta primavera i el retard de l'arribada del calor seràn molt positius per a la temporada d'incendis. Tot i això, l'ADF demana la col·laboració dels santcugatencs perquè existeixen factors de risc com la sequedat dels boscos i l'acumulació de combustible a Collserola.

Amb l'inici de la campanya de prevenció d'incendis el divendres vinent, ja no es podran fer actuacions forestals de prevenció i l'ADF només es dedicarà a la vigilància i extinció d'incendis.

El cap del grup d'intervenció de l'ADF a Sant Cugat, Manel González, presagia una temporada positiva però destaca que continuen existint elements de risc.

Manel González

Tots aquests dies de pluja han estat molt positius, però tenim els problema que els boscos estàn molt secs. A Collserola hi ha molt combustible a causa de les nevades i dels arbres caiguts pel vent.


A Sant Cugat, només hi ha un grup de veïns autoritzat a actuar en cas d'incendi abans que arribin les forces de seguretat. Es tracta del grup d'autoprotecció d'incendis de la urbanització Sol i Aire.

Escoltem González.

Manel González

Avisen els bombers i la policia i quan nosaltres rebem l'avís anem a l'incendi. Ells poden fer una primera intervenció vestits amb el seu equipament de distinció.


L'ADF presentarà oficialment la campanya de prevenció d'incendis forestals d'enguany a l'Ajuntament la setmana vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.