Sant Cugat no preveu talls d'aigua aquest estiu


  • Comparteix:

Les reserves d'aigua de les conques del Ter-Llobregat, que abasteixen Sant Cugat, no fan preveure a dia d'avui restriccions en el subministrament durant l'època d'estiu. L'Ajuntament, però, segueix aplicant totes les mesures d'estalvi d'aigua aprovades en una ordenança l'any 2002.

El sistema Ter-Llobregat es troba en aquests moments en un estat de normalitat. Tot i així, l'Ajuntament preveu mesures per evitar una possible sequera aquest estiu.

Escoltem la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà.

Marta Subirà

En aquests moments la conca es troba en un estat que no és d'excepcionalitat però això no vol dir que deixem de banda les mesures d'estalvi.


L'ordenança preveu, entre d'altres mesures, el sistema de reg intel·ligent als parcs de Can Mates, la Guinardera i a Can Quitèria. També es preveu la substitució de vegetació als parcs més antics per vegetació més resistent, o les reduccions de cabal d'aigua a les noves construccions.

Subirà explica l'objectiu d'aquestes mesures.

Marta Subirà

El que intentem és que l'aigua potable només es faci servir en aquells usos que és imprescindible.


L'Ajuntament també posa a la disposició de la ciutadania airejadors que redueixen el consum d'aigua a les llars i que es poden aconseguir a l'Oficina 21.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.