El dipòsit de runa de Can Tintoré obté el permís per reprendre l'activitat


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha concedit una llicència ambiental provisional a la planta de Can Tintoré, a Valldoreix, per convertir-se en dipòsit de runa de construcció. D'aquesta manera, l'abocador podrà tirar endavant aquesta activitat després d'una aturada a causa de manca de permisos.

L'activitat consistirà en el triatge i classificació de residus de la construcció i la posterior transferència a gestors autoritzats de cadascuna de les fraccions separades. La capacitat total aproximada de tractament de residus serà de 4.000 tones a l'any. L'emmagatzematge dels residus es farà exclusivament en les zones especialment habilitades segons el projecte presentat. L'empresa a la qual s'ha concedit la llicència és Unió Trans Mòvil.

Amb la concessió de la llicència, es tanca la polèmica sobre l'activitat de Can Tintoré. A principis de 2005, l'Ajuntament va demanar a la Generalitat la clausura de l'abocador per treballar sense permís. La demanda va provocar un enfrontament entre el consistori i l'EMD. El govern de Valldoreix va responsabilitzar aleshores Sant Cugat de no haver actuat davant l'existència de l'abocador.

La Junta de Veïns de l'EMD va aprovar fa dos anys una moció institucional instant l'Ajuntament a atorgar la llicència d'activitats a la planta de triatge de Can Tintoré. L'EMD va remarcar en aquells moments que ja s'havien corregit les irregularitats de l'espai.

El vocal del PP a l'EMD durant aquell mandat, Josep Maria Canals, va ser el primer a advertir del desenvolupament d'activitats irregulars a Can Tintoré.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.