Medi Ambient demana més sensibilització als santcugatencs per estalviar aigua


  • Comparteix:

L'Ajuntament veu amb optimisme el descens en el consum domèstic d'aigua a la nostra ciutat. Tot i això, consideren que encara falta més sensibilització per igualar-se a la mitjana de l'Àrea Metropolitana. Així ho ha dit la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, davant un recent informe que revela que la nostra ciutat supera en 64 litres per persona i dia la mitjana metropolitana.

L'informe de l'Entitat Metropolitana de Medi Ambient situava al 2006 el consum dels municipis que l'integren en 116 litres diaris per habitant. En concret, a Sant Cugat el consum era de 180 litres, una xifra un 16% inferior que al 2003.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha destacat els esforços que ha fet el consistori per aconseguir aquest descens en el consum.

Marta Subirà

Sant Cugat va ser la primera ciutat de l'Estat espanyol en tenir una ordenança per l'estalvi d'aigua i també s'han fet campanyes de sensibilització.


Malgrat tot, Subirà ha reconegut que encara queda feina per fer per arribar a uns nivells de consum òptims. Per això, cal sensibilitzar encara més la població.

Marta Subirà

Avui en dia hi ha molts mecanismes per reduïr el consum. La població està conscienciada però creiem que l'Ajuntament i els ciutadans hem de fer un pas més.


La titular de Medi Ambient ha destacat que Sant Cugat està considerada una ciutat 'jardí' per la gran presència de vivendes unifamiliars amb zona verda i piscina. Per això, és important la conscienciació i l'ús de col·lectors d'aigües pluvials o dels airejadors per les aixetes, entre altres sistemes de reducció de consum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.