Convoquen una apagada de llums contra l'escalfament global


  • Comparteix:

Organitzacions ecologistes han convocat aquest dijous una apagada simbòlica de llums contra el canvi climàtic. L'apagada, que durarà cinc minuts a partir de les vuit del vespre, es fa coincidir amb la presentació de l'informe científic de les Nacions Unides sobre l'escalfament global que es fa aquesta setmana a València. L'Ajuntament i els sindicats s'han adherit la protesta i animen els santcugatencs a secundar l'acció.

Amb aquesta crida es vol posar de manifest la problemàtica del canvi climàtic, així com la necessitat d'aplicar mesures per impedir-ho. Des de les entitats convocants, el coordinador d'energia d'Ecologistes en Acció, Eloi Molla, ha destacat al magazín 'Sant Cugat a fons' que la intenció de l'apagada és només fer un toc d'atenció i no perjudicar les empreses elèctriques.

Eloi Molla

És una forma d'expressar el problema però no pretén fer cap mal a cap empresa.


Les delegacions locals dels sindicats CCOO, UGT i CGT s'han adherit a la protesta i han fet una crida als treballadors municipals i als de la resta de centres laborals a adherir-se a la convocatòria.

L'Ajuntament també s'ha sumat a aquesta iniciativa. El consistori farà una apagada simbòlica de diversos carrers del centre i de l'edifici de l'Ajuntament. Les zones on s'apagaran els llums són els carrers Santiago Rusiñol, Xerric i Santa Maria, i les places Doctor Galtés i Pere San.

L'apagada és oberta i consisteix en la desconnexió del consum elèctric a les vivendes, els centres de treball i els equipaments públics des de les vuit del vespre i durant cinc minuts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.