El Gremi de Jardiners alerta que el decret de sequera farà caure un 70% el volum de feina


  • Comparteix:

Jardiners de Sant Cugat alerten que el decret de sequera de la Generalitat pot causar un descens del 70% de l'activitat a la nostra ciutat. El Gremi de Jardineria de Catalunya, amb 17 empreses santcugatenques associades, critica que aquesta normativa no permet a la jardineria exercir la seva activat amb aigua a diferència d'altres sectors com, per exemple, els túnels de rentat.

El Gremi de Jardineria de Catalunya, que genera prop de 4.000 llocs de treballs directes al país, demana que es restringeixi l'aplicació del decret exclusivament a les plantacions de gespes i plantes vivaces. Segons els professionals d'aquest sector, s'hauria de poder regar espècies arbustives i arbòries i els espais verds declarats béns culturals.

El vicepresident del Gremi de Jardineria de Catalunya, Artur Pereira, ha alertat, al magazín 'Sant Cugat a fons', dels problemes que pot generar el decret.

Artur Pereira

Pot generar uns 2.500 acomiadaments directes d'empreses agremiades i pot produir unes pèrdues de 120 milions d'euros des d'ara fins a l'octubre.


De la mateixa manera s'ha expressat el propietari de la jardineria Bellver de Sant Cugat, Rafael Díaz, que ha explicat que el volum de treball a la nostra ciutat pot caure prop d'un 70%.

Rafael Díaz

Baixarà el volum de treball a Sant Cugat entre un 50% i un 70%. Hi ha gent que ja ho està passant malament.


Díaz ha afegit que, si el decret s'allarga, en tres mesos la temperatura a la nostra ciutat pujarà un 5% més. En aquest sentit, també ha alertat que els casos d'al·lèrgia al pol·len augmentaran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.