Entra en vigor l'ordenança municipal d'estalvi d'aigua


Temes relacionats

Sant Cugat enforteix les mesures contra la sequera (18/mar/08)


  • Comparteix:

Ja ha entrat en vigor l'ordenança municipal per a l'estalvi d'aigua, aprovada pel ple municipal de març. Aquesta ordenança defineix sistemes d'estalvi d'aigua que afecten, principalment, els edificis i els jardins de nova construcció.

Fa sis anys, Sant Cugat va aprovar la primera ordenança municipal d'estalvi d'aigua de Catalunya. Aquesta ordenança, que ha servit de model per a altres municipis, establia les principals mesures per reduir la despesa d'aquest bé escàs. Ara l'Ajuntament n'ha modificat alguns punts per avançar cap a un model més sostenible.

Les novetats més importants impliquen els edificis i els jardins de nova construcció. Per exemple, s'hi recull l'obligació d'aprofitar les aigües subterrànies, d'aplicar la jardineria de baix consum hídric i de fer el manteniment de tots els sistemes d'estalvi d'aigua.

La tinenta d'alcalde Medi Ambient, Marta Subirà, explicava al ple del març algunes mesures per fer més sostenibles les piscines.

Marta Subirà

L'aigua de les piscines es podrà reutilitzar en el rec i en la neteja d'interiors i exteriors.


Altres obligacions de l'ordenança són senyalitzar les canonades d'aigües grises amb el color porpra i instal·lar captadors d'aigua de pluja als jardins de 300 metres quadrats o més de superfície regable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.