Grups ecologistes i polítics denuncien irregularitats en el reg del Club de Golf


  • Comparteix:

El Club de Golf Sant Cugat no té concessió d'aigües per al reg, segons grups ecologistes i partits polítics de la ciutat. La denúncia neix de la constatació que la concessió que es va començar a tramitar el 2002 encara no ha estat concedida, per la qual cosa sospiten que s'estan usant pous il·legals i aigua potable de la xarxa pública. D'altra banda, també afirmen que el clavegueram de la urbanització Costa del Golf afecta zones naturals protegides i que es fa sense autorització. Per això, presentaran al·legacions davant de l'Agència Catalana de l'Aigua.

L'Associació per a la Defensa i l'Estudi de la Natura (Adenc), el Grup de Natura del Club Muntanyenc, la CUP, ERC, ICV, el PSC i l'Assemblea de Joves denuncien irregularitats en l'ús de l'aigua a la zona del camp de golf.

D'una banda, l'ús d'aigua sense autorització per part del Club de Golf, i de l'altra la situació irregular del clavegueram de la urbanització Costa del Golf. Segons afirmen, les instal·lacions d'aquesta urbanització afecten zones naturals protegides i, a més, ho fan sense el consentiment de les administracions.

Aquests grups estan a punt de presentar al·legacions a l'expedient que està tramitant l'Agència Catalana de l'Aigua. Entre altres coses, demanen que es replantegi el sistema de depuració de les aigües residuals, que aquestes es facin servir per regar el camp de golf, i que no es consideri la urbanització com una població de menys de 2.000 habitants, que és el mecanisme que permet no atenir-se a les directives catalana i europea.

Des del Grup de Natura del Club Muntanyenc, Miquel Vallmitjana explica que no entenen com és possible que un club fundat el 1917 no demani la concessió d'aigües fins el 2002.

Miquel Vallmitjana

Les seves instal·lacions són de 1917, i fins el 2002 no se'n recorden que han de demanar autorització per regar. Ens preguntem quina aigua fan servir.


Els grups signants de les al·legacions demanen que s'investigui i sancioni, si s'escau, la responsabilitat dels abocaments d'aigües residuals no autoritzats, així com l'obtenció i l'ús de l'aigua que fa el Club de Golf Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.