Comença a llaurar-se l'espai municipal de Torre Negra


  • Comparteix:

Vista de la Masia de Torre Negra

Vista de la Masia de Torre Negra

Comencen els treballs per llaurar els terrenys municipals de la zona de Torre Negra. Es tracta d'unes cinc hectàrees repartides en dues zones, una entre el carrer de Sant Crist de Llaceres i la riera de Sant Cugat, i una altra al costat de l'escola Avenç. Els treballs consisteixen a adobar la terra pels cultius de l'any vinent.

Aquesta primera actuació està encaminada en l'elaboració d'adob i oxigenar la terra per aconseguir un estat òptim pel proper cultiu. Les labors mecàniques de preparació del sòl consistiran en una primera llaurada per trinxar i enterrar les herbes i voltejar la terra. Qaun s'acabi, es deixarà reposar la terra i al cap d'un mes es prepararà el sòl per sembrar civada i de veça.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha explicat a Cugat.cat l'objectiu de la iniciativa.

Marta Subirà

Dins el Pla Especial del Parc Rural de Torre Negra, està previst que Sant Cugat recuperi els terrenys agrícols. Són dos terrenys de titularitat municipal.


En aquesta primera sembra s'obté un adob en verd, és a dir, que el cultiu no es recollirà, sinó que es triturarà i s'enterrarà en el sòl a la primavera per tal que la seva descomposició serveixi d'adob per al següent cultiu.

Aquest adob en verd deixarà el sòl en condicions per establir-hi un cultiu d'estiu com pot ser el fajol o el gira-sol. Es pretén dur a terme una agricultura ecològica que mantingui l'espai de Torre Negra lliure de fertilitzants químics, herbicides i transgènics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.