Sant Cugat lluitarà contra el canvi climàtic amb 141 mesures


  • Comparteix:

Sant Cugat impulsarà 141 mesures per reduir les emissions de CO2. L'alcalde ha explicat que el nou pla estratègic local de lluita contra el canvi climàtic servirà per fer de Sant Cugat una ciutat responsable i exemplar. El projecte s'articula en vuit línies estratègiques com l'estalvi energètic, la capacitació i la sensibilització social. El pla comptarà amb la participació ciutadana, se sotmetrà a votació al ple municipal i està previst que s'aprovi a la primavera.

Per poder realitzar un bon pla contra el canvi climàtic, l'Ajuntament ha encarregat un estudi que determinarà els gasos d'efecte hivernacle que la ciutat ha emès des de l'any 1990 fins a l'actualitat.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha anunciat que amb el pla es vol fer un salt endavant convidant la ciutadania i les empreses a sumar-s'hi. A més, Recoder ha explicat alguns dels fonaments del pla.

Lluís Recoder

En primer lloc s'ha de fonamentar amb la cooperació amb els diferents actors. S'ha de conscienciar la població i treballar des de la transversalitat.


L'alcalde ha remarcat que s'haurà de treballar amb transparència i així poder conèixer els resultats de les mesures que s'apliquin. Recoder ha dit que conjuntura econòmica no pot suposar un obstacle per fer i aplicar noves mesures mediambientals.

La tinenta d'Alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha explicat que entre les 141 mesures que recull el pla n'hi ha que actualment ja s'estan aplicant, com la vianantització del centre. Subirà ha recordat que el nou pla s'ha elaborat amb l'ajuda de la comissió de seguiment de l'Agenda 21.

Marta Subirà

El pla local contra el Canvi Climàtic sorgeix de l'Agenda 21. Plantejava mesures de la sostenibilitat de la ciutat i algunes d'aquestes mesures tenen impacte en la lluita del canvi climàtic.





El pla comptarà amb la participació de la ciutadania a través de la plana web de Sant Cugat Sostenible i del fòrum presencial que tindrà lloc després de Nadal. L'últim pas del pla serà la votació al ple municipal, la primavera vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.