Sant Cugat tindrà aquesta primavera prop de 53.000 arbres urbans


Temes relacionats

El Turó de Can Camps ja té 800 arbres nous més (14/feb/09)


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha començat la plantació de més de 1.300 arbres a tot el municipi. Amb aquesta nova plantació, que acabarà a l'abril, la xifra total d'arbres a la zona urbana pujarà fins a un total de gairebé 53.000, el que suposa un arbre per cada 1,44 habitants, una de les mitjanes més altes del país. Els arbres que es plantaran són de 26 espècies diferents, totes elles perfectament adaptades al clima mediterrani.

La campanya de plantació d'arbres 2008-2009 va començar a principis d'any, i ara que arriba el bon temps s'ha escenificat amb la plantada simbòlica d'una mèlia per part de l'alcalde a Mira-sol.

En total, es plantaran 1.345 arbres nous als carrers, places i zones verdes del municipi, principalment al districte de Mira-sol, on se'n plantaran 856.

Un cop finalitzada la campanya, el total d'arbres urbans de Sant Cugat serà de 52.891, una xifra que converteix Sant Cugat en un dels municipis catalans amb més arbres plantats per habitant.

Així ho ha destacat l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Sant Cugat tindrà un arbre per cada 1,44 habitants. A ciutats del nostre entorn hi ha un arbre per cada 10 o 12 habitants.


La majoria d'espècies plantades són caducifòlies, que permeten gaudir del sol a l'hivern i que fan ombra durant l'estiu. Gairebé totes elles són típiques de l'àrea mediterrània, com el lledoner, la mèlia, l'om o el roure, i la resta són les anomenades espècies naturalitzades, és a dir, arrelades a Catalunya des de fa molts anys.

La plantació anirà a càrrec de la brigada municipal i d'una empresa especialitzada, i té un pressupost que supera els 144.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.