Ja són públics 18 dels 34 indicadors de sostenibilitat de la ciutat


  • Comparteix:

El consum d'energia s'ha reduït entre el 2004 i 2007 a la ciutat

El consum d'energia s'ha reduït entre el 2004 i 2007 a la ciutat

L'Oficina Sant Cugat Sostenible ha fet públics 18 dels 34 indicadors mediambientals que té la ciutat. Les dades desenvolupen la tendència de diversos factors de sostenibilitat de la ciutat i el seu entorn entre el 2004 i el 2007. Properament es publicaran els indicadors sobre les emissions de CO2 a la ciutat i el percentatge d'energies renovables que es produeixen des de la ciutat.

Dels 34 indicadors de sostenibilitat dels quals està dotada la ciutat, ara se n'han fet públics 18. Entre les dades més positives del municipi hi ha el consum d'energia, que constata com al 2007 cada santcugatenc va gastar 1,2 tones equivalents de petroli, mentre que al 2004 la xifra era d'1,82.

D'altra banda, però, l'abastament d'aigua municipal ha pujat l'any 2007, quan a Sant Cugat s'ha gastat 310 litres per habitant i dia. Al 2005, el consum per dia i habitant era de 273. Tot i això, a les dades no hi ha inclosos els consums del 2008, que és quan el territori ha patit la gran sequera i s'han pres mesures extremes.

La superfície forestal cremada en relació amb el total de la superfície forestal ha crescut respecte el 2004 però al 2007 no ha arribat al 0,12%. D'altra banda, la recuperació de residus municipals ha augmentat positivament d'un 10% a un 17% en tres anys.

Tot i això, encara resten per publicar diversos indicadors, i de set dels 18 publicats no se'n pot establir una tendència ja que només s'han calculat una vegada.

La Comissió de Seguiment de l'Agenda 21 ha valorat molt positivament que les dades estiguin a l'abast de la ciutadania. Tot i això, l'entitat ha demanat que el sistema de seguiment serveixi en un futur per poder prendre decisions i canviar 'el que no funciona al municipi'.

Josep Julià és membre de la Fundació Sant Cugat, una de les entitats que conformen la Comissió de Seguiment de l'Agenda 21.

Josep Julià

Treure conclusions està bé però no ajuda al fet que la ciutat vagi bé. Hem de potenciar el que va bé i millorar el que no va bé.


La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha explicat que, tot i que en ocasions és complicat recollir les dades dels indicadors ja que no només depenen de l'Ajuntament, treballaran per millorar la informació i obtenir unes tendències significatives.

Marta Subirà

El fet de disposar d'indicadors ens permet veure l'evolució de la ciutat, tot i que a vegades les dades no depenen només de l'Ajuntament.



La Comissió de Seguiment de l'Agenda 21 es va crear l'octubre del 2005 com a òrgan de participació sectorial, per vetllar pel desenvolupament del Pla d'acció local de l'Agenda 21.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.