S'obre a la participació ciutadana el pla de lluita contra el canvi climàtic


Temes relacionats

Sant Cugat lluitarà contra el canvi climàtic amb 141 mesures (26/nov/08)


  • Comparteix:

L'objectiu del pla és reduir les emissions de CO2

L'objectiu del pla és reduir les emissions de CO2

Sant Cugat comença avui el procés de participació ciutadana per lluitar contra el canvi climàtic. Aquesta iniciativa, que capitaneja l'àrea de Medi Ambient, vol definir com serà l'estratègia local contra el canvi climàtic. L'objectiu és implicar els santcugatencs i les entitats en les mesures municipals per reduir els efectes de l'escalfament global i l'emissió de CO2 a l'atmosfera.

El procés participatiu s'emmarca en el pla estratègic local de lluita contra el canvi climàtic que es va presentar al novembre amb la intenció d'impulsar un total de 141 mesures per reduir les emissions de CO2 a la ciutat. El projecte, a més de comptar amb aquest apartat de participació ciutadana, s'articula en vuit línies estratègiques com l'estalvi energètic, la capacitació i la sensibilització social.

Com a punt de partida, l'Ajuntament ja ha elaborat una estratègia amb set línies d'actuació i 51 accions que es donaran a conèixer aquest dimecres.

La finalitat de totes les mesures és complir els objectius del pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic, al qual està adscrit Sant Cugat, com explica la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà. Són declaracions a Cugat.cat.

Marta Subirà

Els objectius són que al 2020 hàgim reduït un 20% les emissions de gasos d'efecte hivernacle i que el 20% de les fonts energètiques de la ciutat siguin renovables.




L'últim pas del procés serà la votació de l'estratègia local al ple municipal, la primavera vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.