Una enquesta virtual i dos tallers recolliran idees de la ciutadania per lluitar contra el canvi climàtic


Temes relacionats

S'obre a la participació ciutadana el pla de lluita contra el canvi climàtic ( 4/feb/09)


  • Comparteix:

Les plaques solars són una de les mesures que responen a l'estratègia contra el canvi climàtic

Les plaques solars són una de les mesures que responen a l'estratègia contra el canvi climàtic

Una enquesta virtual i dos tallers configuren el procés de participació ciutadana per establir una estratègia local contra el canvi climàtic. Les mesures d'estalvi d'electricitat i de consum d'energia centren les línies d'actuació de l'àrea de Medi Ambient, que ja ha obert les portes a les idees dels santcugatencs per reduir els efectes de l'escalfament global a la ciutat.

Medi Ambient ha establert set línies d'actuació que consisteixen en mesures directes per a l'estalvi d'electricitat i de combustibles fòssils, així com mesures indirectes per a l'estalvi i eficiència del consum d'energia. El disseny de ciutat, la incentivació i la dissuassió econòmica, i la capacitació i sensibilització social també formen part de les bases establertes per l'equip de govern. Finalment, el monitoragte i seguiment de les dades també conformen la proposta inicial de Medi Ambient.

A partir d'aquestes set línies d'actuació, l'Ajuntament ha elaborat 51 accions que ha posat a l'abast dels santcugatencs per implicar la ciutadania, empreses i entitats en la lluita contra el canvi climàtic.

El procés perquè cadascú pugui dir la seva i prioritzar quines d'aquestes accions són les més importants compta amb una enquesta virtual que es pot trobar a la web de l'Ajuntament. A més, Medi Ambient també ha organitzat dos tallers de participació, un tancat amb tècnics del consistori i un obert amb els santcugatencs que vulguin assistir-hi.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, explica dues de les línies d'actuació que hi ha al document elaborat per l'equip de govern.

Marta Subirà

Les mesures d'estalvi d'electricitat s'aconsegueixen a través de criteris d'edificació sostenible.








En una sessió plenària el maig es presentarà la recollida de resultats i el juny l'equip de govern exposarà quines accions portarà a terme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.