Nou persones contractades per la Generalitat retiraran els arbres caiguts de Collserola


Temes relacionats

Dilluns comença la recollida d'arbres de Collserola que donarà feina a 1.000 treballadors (10/mar/09)

CiU demana al govern que activi els plans d'ocupació per netejar els boscos afectats per la ventada (13/feb/09)

L'Ajuntament ofereix assessorament jurídic als afectats pel temporal de vent ( 4/feb/09)


  • Comparteix:

Un grup de treballadors, fent un curs de formació (Font: Generalitat)

Un grup de treballadors, fent un curs de formació (Font: Generalitat)

La Generalitat destinarà nou treballadors a netejar els boscos de Sant Cugat dels arbres caiguts per la ventada del 24 de gener. Les tasques començaran dilluns i s'allargaran durant tres mesos. En total, el govern ha contractat un miler de persones en atur per tirar endavant aquesta campanya, que té un cost de 7 milions d'euros.

Els nou treballadors que actuaran a Sant Cugat seran els únics que treballaran a la serra de Collserola, una de les zones més afectades pel temporal de vent del 24 de gener. Segons dades municipals, només a la part santcugatenca de la serra la ventada va deixar uns 18.000 arbres caiguts.

El miler d'efectius contractats es distribuiran en colles de nou persones per les 31 comarques que el govern ha considerat més vulnerables al risc d'incendis. A les comarques de Barcelona s'hi desplegaran 216 treballadors. Al Vallès Occidental, a banda dels 9 efectius de Sant Cugat, hi haurà 18 treballadors més que netejaran les zones boscoses de Santa Perpètua de Mogoda.

El secretari general del departament d'Interior, Joan Boada, explica el doble objectiu de la iniciativa.

Joan Boada

La proposta té 2 objectius: donar feina a persones a l'atur i evitar els risc d'incendis.


Les feines consistiran en serrar els arbres tombats als boscos i deixar-los apilats als camins forestals, preparats per a la seva retirada. Els propietaris dels terrenys podran decidir si es fan càrrec de la fusta o si permeten que l'administració s'encarregui de la retirada i venda posterior.

De la seva banda, el secretari general del departament de Medi Ambient, Eduard Pallejà, recorda que és la primera gran actuació de la Generalitat per catàstrofes naturals.

Eduard Pallejà

És la primera actuació del Govern davant catàstrofes naturals.


Des de CiU, el diputat i tinent d'alcalde de Presidència a l'Ajuntament, Joan Recasens, ha qualificat de 'ridícula' la dotació de nou persones prevista per la Generalitat als boscos de Sant Cugat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Quan va passar la tempesta del nordoest d'europa que va arrassar amb tants arbres (crec que fa uns 10 anys), els arbres estaven entrellaçats i la seva retirada va provocar molts accidents amb els conseqüents morts. Desitjo que es prenguin les mesures de seguretat adeqüades per evitar-los en aquest cas.

Zimon. Enviat el 13/mar/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.