Subirà: 'La Generalitat ha d'explicar els criteris per distribuir els mil treballadors que netejaran els boscos'


Temes relacionats

Nou persones contractades per la Generalitat retiraran els arbres caiguts de Collserola (13/mar/09)


  • Comparteix:

L'equip de govern demana a la Generalitat que expliqui amb quin criteri ha distribuït els mil treballadors que netejaran els arbres caiguts als boscos de Catalunya per la ventada del gener. La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, lamenta que a Sant Cugat només s'hi destinin nou persones i exigeix al govern que garanteixi que un cop retirada la fusta dels boscos, algú se l'endurà de la zona per evitar el risc d'incendis.

Subirà ha recordat que, segons dades de la conselleria de Medi Ambient, el temporal de vent va deixar a Collserola 60.000 arbres caiguts, 18.000 dels quals al terme de Sant Cugat. A la vista d'aquestes dades, la tinenta d'alcalde de Medi Ambient demana a la Generalitat que expliqui amb quin criteri ha decidit destinar a la nostra ciutat només nou dels mil treballadors contractats per retirar la fusta dels boscos catalans.

Marta Subirà

Demanem informació sobre els criteris per repartir les mil persones, les previsions de risc d'incendis a Collserola i que garanteixin que la fusta es retira.


Subirà afegeix que, a banda del nombre d'efectius destinats a les tasques de neteja d'arbres caiguts, el més important és que la Generalitat garanteixi que la fusta que extreuran dels boscos els treballadors contractats no s'acumuli a la zona. Per això, la titular de Medi Ambient reclama al govern que expliqui com organitzarà la campanya de retirada de la fusta tallada abans de la temporada d'incendis.

D'altra banda, Subirà ha descartat que l'Ajuntament destini recursos municipals a complementar la campanya de neteja dels arbres caiguts de la Generalitat. Segons la tinenta d'alcalde, el consistori ja va fer dedicar tots els recursos disponibles a les tasques d'emergència pels efectes de la ventada, i ara li toca a la Generalitat assumir les seves responsabilitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.