La Generalitat entra avui al Consorci de Collserola, pas previ a la declaració de parc natural


Temes relacionats

La Generalitat entrarà al Consorci de Collserola, pas previ per la declaració de parc natural (13/mar/09)

PSC: 'Recoder utilitza Torre Negra amb finalitats partidistes' (12/mar/09)

Recoder i Trias pressionen la Generalitat perquè aprovi la declaració de parc natural per a Collserola de forma 'immediata' (11/mar/09)

Recurs de l'Ajuntament a la sentència del TSJC que anul·la la protecció de Torre Negra ( 9/mar/09)

La Plataforma per a la Defensa de la Torre Negra creu que la sentència no permet la construcció immediata de l'espai (25/feb/09)

Nadal: 'M'agradaria que Torre Negra acabés sent propietat pública' (13/feb/09)

Sant Cugat demana a la Generalitat celeritat en la declaració de Collserola com a Parc Natural (20/gen/09)


  • Comparteix:

La serra de Collserola és el pulmó verd de l'àrea metropolitana

La serra de Collserola és el pulmó verd de l'àrea metropolitana

La Generalitat signarà avui la seva incorporació al Consorci del Parc de Collserola, l'òrgan que gestiona la serra i que fins ara estava integrat per la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana i la Diputació de Barcelona. L'entrada del govern a l'ens és un pas previ a l'aprovació del decret per declarar Collserola com a parc natural.

Des de Sant Cugat se segueix amb expectació el procés, que ha d'acabar elevant el grau de protecció de la serra i blindant-la de processos urbanístics. Des de fa dos anys, la Generalitat ha estat negociant amb els municipis afectats la delimitació del futur parc natural. El sector de Torre Negra i l'àmbit de Can Busquets, al terme municipal de Sant Cugat, estan inclosos a la proposta del departament de Medi Ambient. Pel que fa a la banda barcelonina, el consistori de Jordi Hereu i la Generalitat van acordar la creació d'unes 'zones de transició', espais a l'interior del parc on s'hi permetrà construir equipaments.

L'equip de govern de Sant Cugat ha aplaudit la decisió de la Generalitat d'integrar-se al Consorci de Collserola, però ha demanat que es concreti el paper que assumirà l'executiu català en la gestió del parc. Marta Subirà, tinenta d'alcalde de Medi Ambient.

Marta Subirà

A hores d'ara no sabem els termes econòmics de la incorporació de la Generalitat ni la data de declaració del parc natural.


La setmana passada l'alcalde, Lluís Recoder, i el cap de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, van reclamar a la Generalitat la declaració 'immediata' de parc natural per a Collserola i van criticar el retard que arrossega el procés, atribuint-lo als obstacles que hauria posat el consistori barceloní i a possibles discrepàncies al si del govern català. L'equip de govern de Jordi Hereu, de la seva banda, va criticar que el govern de Recoder intenti fer pagar al Consorci de Collserola les possibles indemnitzacions al grup Núñez i Navarro per no poder urbanitzar a la Torre Negra.

Al seu torn, el grup immobiliari ha advertit que presentarà un nou contenciós per la inclusió de Torre Negra al futur parc natural de Collserola, considerant que la justícia ha reconegut que el sector no té condicions per merèixer una protecció especial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.