Nou persones netegen des d'avui els boscos de Sant Cugat afectats pel temporal de vent


  • Comparteix:

El vent va fer caure prop de 18.000 arbres a Collserola

El vent va fer caure prop de 18.000 arbres a Collserola

Els nou treballadors destinats a netejar dels boscos de Sant Cugat els arbres caiguts pel temporal de vent de gener començaran avui les tasques de retirada que s'allargaran durant tres mesos. Es tracta d'una mesura promoguda per la Generalitat, que inclou la contractació d'un miler de persones en atur que netejaran els boscos catalans afectats pels temporals de vent i neu.

Els nou treballadors que actuaran a Sant Cugat seran els únics que treballaran a la serra de Collserola, una de les zones més afectades pel temporal de vent del 24 de gener. Segons dades municipals, només a la part santcugatenca de la serra la ventada va deixar uns 18.000 arbres caiguts.

El miler d'efectius contractats es distribuiran en colles de nou persones per les 31 comarques que el govern ha considerat més vulnerables al risc d'incendis. A les comarques de Barcelona s'hi desplegaran 216 treballadors. Al Vallès Occidental, a banda dels 9 efectius de Sant Cugat, hi haurà 18 treballadors més que netejaran les zones boscoses de Santa Perpètua de Mogoda.

El secretari general del departament d'Interior, Joan Boada, explica el doble objectiu de la iniciativa.

Joan Boada

La proposta té 2 objectius: donar feina a persones a l'atur i evitar els risc d'incendis.


De la seva banda, l'equip de govern ha lamentat que a Sant Cugat només s'hi destinin nou persones i exigeix al govern que garanteixi que un cop retirada la fusta dels boscos, algú se l'endurà de la zona per evitar el risc d'incendis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.