La Plataforma per la Defensa de Collserola adverteix que el futur parc és 'insuficient' per salvar la serra


Temes relacionats

El Parc Natural de Collserola serà una realitat aquest mateix any (17/mar/09)


  • Comparteix:

Imatge aèria de Collserola

Imatge aèria de Collserola

La Plataforma per la Defensa de Collserola considera 'insuficient' el futur parc natural de la serra. Segons l'associació ecologista, no té sentit la declaració de parc natural si no es descarta la construcció de vials com el de Cornisa i els túnels d'Horta i Central.

La plataforma considera que la futura declaració del parc natural no garanteix la supervivència dels ecosistemes de la serra, tot i l'augment de les zones protegides. L'entitat creu que aquesta protecció arribarà massa tard i lamenta que no descarti la construcció de vials i túnels a Collserola.

Oleguer Farràs és portaveu de la Plataforma per la Defensa de Collserola.

Oleguer Farràs

Si s'aprova el parc natural i després es fan aquests vials, no té cap mena de sentit perquè es perdria el valor ecològic de Collserola.




Tot i aquestes crítiques, la plataforma considera 'positiva' l'entrada de la Generalitat al Consorci del Parc de Collserola, perquè pot millorar la gestió de l'espai. En aquest sentit, l'associació insta el govern a destinar recursos econòmics suficients per conservar els ecosistemes de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.