Les ventades marquen la campanya de prevenció d'incendis d'aquest estiu


  • Comparteix:

La campanya de prevenció d'incendis d'aquest estiu arrenca amb la mirada posada a les restes de la ventada que encara hi ha als boscos de Collserola. El treballs de manteniment de les franges de protecció, sobretot a la Floresta i a altres punts dels districtes, i la reducció de l'excés de combustible del bosc marquen les tasques de l'Ajuntament per intentar igualar la campanya d'incendis de l'any passat, la millor dels últims 16 anys.

Segons ha explicat l'Ajuntament durant la presentació de les mesures que s'estan duent a terme per evitar els focs a Collserola, el temporal de vent va fer caure 63.000 arbres a la serra, 15.000 dels quals a Sant Cugat. Per aquest motiu, el consistori ha posat especial atenció en els treballs de manteniment de les franges de protecció, unes tasques que compten amb un pressupost de 150.000 euros. La majoria de treballs s'han efectuat a la Floresta, tot i que també han afectat el sector de Torre Negra i els districtes.

Les tasques de l'Ajuntament de reducció de la combustibilitat, és a dir, de la retirada de l'excés de combustible dels boscos, s'ha començat a Torre Negra aquesta setmana, al Bosc Literari a principis de mes i a la resta d'indrets es farà en les properes setmanes.

Escoltem l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Hem de pensar que aquest any les ventades fan que haguem d'estar en màxima alerta d'incendis.


Aquests treballs del consistori es complementen amb els que duu a terme el Consorci del Parc de Collserola i la Generalitat. A més, la campanya es completa amb els dispositius de vigilància: les torres de guaita del parc, Protecció Civil, Policia local i l'ADF, així com una dotació de Bombers especial que se situarà a la carretera de la Rabassada, al Parc d'Estiu de Can Ribes.

El cap de Bombers del parc de Rubí-Sant Cugat, Ramon Viladrich, ha explicat que el risc d'incenis és baix, però que cal estar atents per les altes temperatures.

Ramon Viladrich

Hem tingut un hivern humit i una primavera plujosa, però les darreres setmanes ha augmentat la temperatura.


L'Ajuntament ha editat el tradicional fulletó de sensibilització ciutadana i l'alcalde ha publicat el ban que prohibeix fer foc en terrenys forestals fins el 15 d'octubre.

La presentació de la campanya ha servit per explicar que la campanya d'incendis del 2008 va ser la millor des de l'any 1992 ja que només es van produir quatre incendis que no van cremar ni una hectàrea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.