Sant Cugat ja selecciona el 30% dels seus residus, tot i que encara està per sota de la mitjana catalana


Temes relacionats

Sant Cugat, el municipi que genera més residus de l'àrea metropolitana de Barcelona (30/jul/09)

Augmenta un 14% la recollida selectiva als contenidors de la ciutat (24/mar/09)


  • Comparteix:

Més del 70% dels residus de Sant Cugat van a parar als contenidors de resta

Més del 70% dels residus de Sant Cugat van a parar als contenidors de resta

Sant Cugat va incrementar l'any passat més d'un 30% la recollida selectiva de residus respecte el 2007, tot i que continua per sota de la mitjana catalana. Amb tot, Sant Cugat continua sent la ciutat de la demarcació de Barcelona on es generen més residus per habitant. Segons l'informe del 2008 de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), cada santcugatenc genera gairebé dos quilos de brossa al dia, quan la mitjana catalana és d'un quilo i mig.

Al conjunt del país, l'any passat es van generar més de 4.276.000 tones d'escombraries, 55.000 de les quals a Sant Cugat. D'això es dedueix que cada santcugatenc va generar l'any passat 1,98 quilos de residus al dia, la xifra més alta entre els municipis de més de 50.000 habitants de la demarcació de Barcelona.

Comparant aquestes dades amb les del 2007, s'observa que la producció de residus creix, passant de 51.000 tones el 2007 a les 55.000 de l'any passat. Això representa, comparant-ho amb la població, passar dels 1,89 quilos per habitant del 2007 als 1,98 quilos per habitant del 2008.

Pel que fa a la recollida selectiva, Sant Cugat ha passat del 23% del 2007 al 30% del 2008, amb un increment de més del 30%. Comparat amb altres ciutats, però, Sant Cugat es troba a la zona mitja de la classificació, lluny de ciutats com Sant Boi, que només selecciona un 20%, però també d'altres com Vic, que selecciona més d'un 43% dels seus residus. La mitjana catalana és d'un 34%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.