L'Agenda 21 Escolar acosta aspectes de sostenibilitat com Torre Negra als centres docents


Temes relacionats

L'enfocament de Torre Negra del nou programa escolar municipal desperta les crítiques dels petits propietaris ( 7/oct/09)


  • Comparteix:

El nou programa escolar tractarà Torre Negra

El nou programa escolar tractarà Torre Negra

Els infants santcugatencs treballaran a classe Torre Negra i l'agroecologia, entre altres temes d'educació per a la sostenibilitat. Aquest programa, anomenat Agenda 21 Escolar, implica el conjunt de centres escolars públics de la ciutat i és fruit del conveni de col·laboració que han signat amb l'Ajuntament.

L'àrea de Medi Ambient ha llançat el nou model de programa Agenda 21 Escolar que arriba als quatre instituts de secundària públics, els 11 CEIP de primària i a les escoles bressol municipals.

El grup 'Educació per a la Sostenibilitat al llarg de la vida' serà l'encarregat de coordinar el programa i adaptar els coneixements tractats a cada curs escolar. El projecte s'impartirà a la vegada a tots els centres docents i abordarà un tema comú que analitzarà els horts, Torre Negra i l'agroecologia.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, explica la importància de transmetre aquests coneixements als santcugatencs més joves.

Marta Subirà

És important que des de ben petits prenguin consciència de la gravetat d'aquests problemes i prenguin mesures per poder solucionar-los.





Subirà especifica l'enfocament que es donarà a la protecció de Torre Negra.

Marta Subirà

Cada escola farà l'enfocament que cregui més oportú. Es transmetrà la importància de preservar aquest espai natural.




Els alumnes de secundària treballaran un projecte comú de mobilitat sostenible, un estudi que se sumarà al Pla de lluita contra el canvi climàtic de l'Ajuntament.

El projecte és una millora del programa pilot impulsat al 2003. En aquest cas, el departament d'Educació de la Generalitat també s'ha sumat a la participació d' Agenda 21 Escolar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.