El Club Muntanyenc Sant Cugat debat les alternatives a l'era del petroli


  • Comparteix:

Marcel Coderch, a mà esquerra, i David Villar, al centre, durant la xerrada

Marcel Coderch, a mà esquerra, i David Villar, al centre, durant la xerrada

Una taula rodona al Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) sobre el futur del petroli i les seves alternatives han completat una jornada dedicada al futur de l'energia que s'ha iniciat amb la visita als edificis sostenibles construïts per Promusa en les darreres promocions d'habitatge públic. La xerrada d'aquest dilluns a la tarda ha comptat amb la presència de diferents especialistes que han destacat la necessitat de fer un canvi de xip i afrontar que s'ha de rebaixar el nivells de consum energètic.

El tècnic de l'àrea de planificació energètica de l'Institut Català d'Energia (ICAEN) David Villar ha ressaltat que no creu possible que s'acabi el petroli abans que s'hagi d'abandonar pel seu elevat cost social i econòmic.

David Villar

Jo crec que el petroli no s'acabarà mai però l'haurem d'abandonar perquè serà incompatible amb el desenvolupament socioeconòmic.


Per la seva banda, el membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) Marcel Coderch ha destacat que tard o d'hora la humanitat haurà d'afrontar que ha de rebaixar el consum per poder subsistir.

Marcel Coderch

Catalunya no fa res diferent al que fa tothom per afrontar el futur. La única solució és reduir el consum però cap govern vol sortir a dir-ho.





La xerrada s'ha fet aquest dilluns a la tarda i ha comptat amb l'assistència d'una quinzena de persones. El 14 de novembre hi haurà la segona oportunitat per fer la visita als edificis sostenibles de Promusa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.