Sant Cugat entrega el seu Pla d'acció d'Energia Sostenible


Temes relacionats

Reconeixement a Sant Cugat pel seu europeisme en un acte a Estrasburg (25/jun/08)


  • Comparteix:

Joan Antoni Baron i Andris Piebalgs en el moment del lliurament dels PAES

Joan Antoni Baron i Andris Piebalgs en el moment del lliurament dels PAES

Sant Cugat ja ha entregat el seu Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES) al comissari europeu Andris Piebalgs. El diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, ha estat l'encarregat de lliurar els 39 PAES aquest divendres a Brussel·les. La iniciativa compromet els municipis adherits al Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia a reduir un 20% les emissions de CO2 abans del 2020.

Aquest divendres s'han lliurat a Brussel·les els 39 PAES de municipis adherits al Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia. La trobada ha servit per donar un pas endavant en la lluita contra el canvi climàtic on les regions i províncies hi juguen un paper clau, segons ha assegurat el comissari europeu Andris Piebalgs. Andris també ha destacat el paper de la Diputació de Barcelona que ha estat la primera en lliurar els Plans d'Acció. Fins el moment El Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia compta amb 907 ciutats adherides de dintre i fora de la Unió Europea. Pel que fa a la província de Barcelona ja compta amb 111 municipis adherits.

De la seva banda el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, ha dit que la reunió d'avui 'representa un gran avenç en el Pacte perquè es demostra que passem de la preparació a l'acció'. Sant Cugat va signar l'acord al Pacte d'alcaldes i alcaldesses promogut per la Comissió Europea el febrer d'aquest any al Parlament Europeu de Brussel·les.

En el període de 2008-2009 la Diputació de Barcelona ha destinat 1,5 milions d'euros per a la contractació de la redacció de PAES dels municipis signants del pacte d'alcaldes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.