Les ciutats lluiten per ser protagonistes de la conferència del canvi climàtic de Copenhaguen


Temes relacionats

Sant Cugat participa en la primera conferència anual del Pacte d'Alcaldes contra el Canvi Climàtic (18/nov/09)


  • Comparteix:

Logotip de la trobada d'alcaldes d'Hamburg

Logotip de la trobada d'alcaldes d'Hamburg

Els municipis pressionaran per fer sentir la seva veu a la conferència contra el canvi climàtic de Copenhaguen d'aquest desembre. Aquesta és la principal conclusió de la primera conferència anual del Pacte d'Alcaldes contra el Canvi Climàtic que s'ha fet aquesta setmana a Hamburg. A Copenhaguen, les ciutats i els governs regionals tindran la mateixa consideració que les ONG i no la que tindran els estats en les negociacions, que és el que voldrien els municipis.

Ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Medi Ambient i Mobilitat, Marta Subirà, present a la ciutat alemanya.

Marta Subirà

Els governs local són considerats com unes ONG i tenim una lluita des dels municipis per canviar aquesta situació.










Subirà ha explicat que de la mateixa manera que no se sap que és el que en sortirà de la trobada a Dinamarca, ja que encara està per veure el paper que hi podran jugar els governs locals.

Des de la ciutat alemanya, Subirà ha destacat que la trobada està posant en valor la tasca que s'està fent des de les ciutats de tot el món en aquesta lluita i que es pretén posar de manifest de cara a la trobada danesa.

La tinenta d'alcalde també ha destacat l'avantatge que porten les ciutats del nord d'Europa pel que fa a l'ús d'energies renovables, sobretot en energia extreta de la biomassa, però ha ressaltat les possibilitats que tenen les ciutats del sud en energia solar fotovoltaica. En aquest sentit, Subirà ha dit que Sant Cugat hi apostarà fermament en els propers anys.

El Pacte d'Alcaldes, promogut per la Comissió Europea, té per objectiu complir la recomanació de la Unió Europea (UE) de reduir, com a mínim, un 20% les emissions de CO2 a l'atmosfera fins el 2020.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.