Els partits, contents amb el nou pas del govern per declarar Collserola parc natural


Temes relacionats

La declaració de Collserola com a parc natural surt a informació pública ( 2/des/09)


  • Comparteix:

Torre Negra i Can Busquets s'inclouen al parc natural

Torre Negra i Can Busquets s'inclouen al parc natural

Tots els grups polítics de la ciutat celebren que la Generalitat hagi tret a informació pública el projecte per declarar Collserola parc natural. Tot i això, CiU critica el retard de la proposta mentre que ICV-EUiA lamenta que l'Ajuntament no hagi promogut una requalificació urbanística per preservar Can Busquets. El PSC creu que la proposta s'ha fet amb el consens de tots els agents del territori i ERC es mostra satisfeta que el projecte inclogui la protecció de Torre Negra i Can Busquets. El PP, de la seva banda, alerta de les conseqüències en el litigi amb els propietaris de Torre Negra.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha celebrat aquest primer pas per arribar finalment a la declaració de Collserola com a parc natural però ha criticat el seu retard que, segons afirma, s'hauria d'haver fet 'fa mesos'. Recasens ha explicat que hauran d'estudiar detalladament el projecte per comprovar si s'han tingut en compte les aportacions fetes des de Sant Cugat i pel grup parlamentari de CiU.

Joan Recasens

Donem la benvinguda a aquesta exposició pública però caldrà que comprovem si es respecten les aportacions fetes des de l'Ajuntament i des de CiU.



El portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha dit que es tracta d'una 'gran notícia' i ha destacat que la delimitació del parc natural s'ha fet amb el consens de tots els agents del territori, entre ells els nou municipis del perímetre de la serra.

Salvador Gausa

És un gran pas. S'ha fet amb consens amb el territori. Sant Cugat és la ciutat que té més part del parc.


El regidor d'ICV-EUiA Xavier Boix ha parlat de 'fet històric' i ha subratllat el protagonisme dels ecosocialistes, que gestionen la conselleria de Medi Ambient, en el procés de declaració de parc natural. Boix ha remarcat la inclusió de Can Busquets en la zona protegida i ha lamentat que l'Ajuntament encara no hagi promogut una requalificació urbanística per preservar la zona.

Xavier Boix

Ha hagut de ser el govern de la Generalitat qui inclogui Can Busquets al parc natural abans que l'Ajuntament ho preservi.


El portaveu d'ERC, Raül Grangé, considera que protegint l'espai 'es fa justícia' i ha qualificat 'd'absoluta lògica' la protecció de Torre Negra i Can Busquets. Grangé s'ha mostrat esperançat que la declaració de parc natural es pugui tancar definitivament quan abans millor.

Raül Grangé

És d'absoluta lògica que es protegeixin espais poc coneguts com la Font Groga i el Turó d'en Lluc, però també sectors problemàtics com Torre Negra i Can Busquets.


La portaveu del PP, Berta Rodríguez, també s'ha felicitat pel pas endavant cap a la màxima protecció de Collserola però ha tornat a alertar de les seves conseqüències en el litigi amb els propietaris de Torre Negra.

Berta Rodríguez

Ens congratulem, però hem de veure si els propietaris de Torre Negra tindran drets indemnitzatoris.




Amb la proposta, Sant Cugat incorpora 250 hectàrees més al parc, entre elles els àmbits de Torre Negra i Can Busquets. La Font Groga i la Rierada-Can Balasc es consideren reserves naturals parcials. Ara s'obre el període d'al·legacions i el govern preveu aprovar el decret durant el primer semestre de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.