L'equip de govern, satisfet amb la proposta de parc natural, tot i que lamenta el seu retard


Temes relacionats

La declaració de Collserola com a parc natural surt a informació pública ( 2/des/09)

Medi Ambient diu que no es podrà edificar ni a Torre Negra ni a Can Busquets amb la declaració de parc natural ( 3/des/09)

Territori aposta per traslladar el sòl urbanitzable de Can Busquets a un altre indret i fer-hi habitatge públic (22/jun/09)


  • Comparteix:

Mercè Conesa i Lluís Recoder en una imatge d'arxiu

Mercè Conesa i Lluís Recoder en una imatge d'arxiu

L'equip de govern valora positivament que el govern hagi tret a informació pública el projecte per declarar Collserola parc natural. Tot i això, el consistori lamenta el retard de la Generalitat en la concreció de la proposta definitiva. L'administració local també veu amb bons ulls la inclusió de Can Busquets en els límits del futur parc natural si amb la declaració la Generalitat assumeix la seva part de responsabilitat per mantenir la zona sense urbanitzar.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que es tracta d'un pas més en la protecció definitiva de la serra, però ha recordat que no afecta els drets dels propietaris de la zona, amb els quals l'Ajuntament té procediments urbanístics oberts als tribunals.

Recoder ha lamentat el retard, però s'ha mostrat satisfet que finalment es tiri endavant el projecte i esperançat que arribi a bon port.

Lluís Recoder

Estem contents, ja era hora, hi ha hagut reiterats anuncis que s'han quedat en no-res i ara va seriosament.


L'alcalde també ha valorat positivament la inclusió de Can Busquets en la proposta però ha reiterat que l'Ajuntament no pot assumir una responsabilitat com la que té a Torre Negra per no urbanitzar la zona. Tot i això, Recoder assegura que prefereix un Can Busquets no urbanitzat i celebra la seva inclusió si el projecte suposa que el govern es corresponsabilitzi amb el consistori per no construir a la zona.

L'Ajuntament intentarà tramitar un planejament urbanístic per promoure una nova àrea d'activitat econòmica a la ciutat utilitzant el sostre urbanitzable no programat de Can Busquets. El consistori, que té dos anys per arribar a un acord amb els propietaris de la zona, encara no ha concretat xifres, tot i que ha dit que l'adquisició del sostre ha de ser a un preu 'absolutament raonable' ja que ha de ser 'beneficiós per la ciutat'.

Ho explica la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, a Cugat.cat

Mercè Conesa

Es tractaria de tramitar un planejament urbanístic per promoure una nova zona d'activitat econòmica amb el sostre de Can Busquets.


Si les dues parts arribessin a un acord, Can Busquets quedaria com a zona verda. Si l'acord no es concretés, Can Busquets quedaria com a sostre 21 però dins els límits del parc natural, fet que limitaria la possibilitat de construir-hi però no es descartaria totalment.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Col.labora i deixa de tocar els nassos.

joanet. Enviat el 2/des/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.