La Plataforma en Defensa de Collserola presentarà al·legacions per assegurar la supressió d'infraestructures al parc natural


Temes relacionats

Núñez i Navarro presentarà al·legacions contra la inclusió de Torre Negra al parc natural ( 7/des/09)

La declaració de Collserola com a parc natural surt a informació pública ( 2/des/09)

Medi Ambient diu que no es podrà edificar ni a Torre Negra ni a Can Busquets amb la declaració de parc natural ( 3/des/09)

L'equip de govern, satisfet amb la proposta de parc natural, tot i que lamenta el seu retard ( 3/des/09)

Els partits, contents amb el nou pas del govern per declarar Collserola parc natural ( 3/des/09)


  • Comparteix:

Sant Cugat es troba als peus de la serra de Collserola

Sant Cugat es troba als peus de la serra de Collserola

La Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola presentarà al·legacions al projecte de la Generalitat per declarar Collserola parc natural. L'entitat ecologista valora positivament el nou pas fet pel govern però critica que el projecte no esmenti qüestions com el túnel d'Horta, projectat al Pla Territorial Metropolità, ni deixi clar si es faran altres infraestructures de transport.

La Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola valora de manera molt positiva el pas que s'ha fet per declarar definitivament Collserola parc natural. La plataforma es mostra satisfeta, sobretot, perquè Sant Cugat és el municipi amb més hectàrees noves incorporades per la protecció i perquè s'inclouen sectors com Torre Negra i Can Busquets.

El membre de la plataforma Lluís Llerena ha explicat a Cugat.cat que, tot i que la declaració d'aquesta zona com a parc natural no garanteix del tot que no s'urbanitzin aquests sectors, sí que és un argument jurídic més de pes.

Lluís Llerena

És un pas més per garantir la preservació. Evidentment continuarà la batalla legal. Haurem de mirar què diuen els tribunals.


D'altra banda, la plataforma es mostra neguitosa pel futur de la zona perquè 'aquesta primera tramitació no parla de les infraestructures' i no saben si 'serà un parc natural amb túnel d'Horta o vial de cornisa'. És per això que l'entitat ecologista presentarà al·legacions.

Lluís Llerena

Presentarem al·legacions perquè no es parla d'infraestructures i no tenim garanties que no s'hi faran.


El període d'al·legacions té una durada de 45 dies des que el govern va publicar l'anunci d'informació pública al Diari Oficial de la Generalitat fa una setmana. La previsió és aprovar el decret durant el primer semestre de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.