Els ecologistes adverteixen que el Túnel d'Horta ferroviari podria fragmentar l'espai natural de Collserola


Temes relacionats

La Generalitat engega el procés per construir el túnel d'Horta ferroviari ( 2/feb/10)


  • Comparteix:

Vista de la serra de Collserola

Vista de la serra de Collserola

La Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola es mostra preocupada pel traçat del futur túnel d'Horta ferroviari. L'entitat ecologista alerta que la sortida de la línia a la banda vallesana podria provocar una fragmentació de l'espai natural i seria un retrocés en el procés de protecció del futur parc natural de Collserola.

La Generalitat ha posat en marxa els estudis informatius per construir la nova via ferroviària que enllaçarà Barcelona i el Vallès amb un nou túnel per Collserola. El govern encara no ha decidit el traçat exacte de la infraestructura, però l'opció que pren més força passa per una entrada vallesana per Cerdanyola.

A l'espera de conèixer el traçat exacte, la Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola adverteix que el tram vallesà, que seria descobert, podria provocar una fragmentació de l'espai natural. Ho ha dit a Cugat.cat el president de l'entitat, Oleguer Ferràs.

Oleguer Ferràs

El projecte inicial mostrava part de túnel i part superficial. Això fragmenta l'espai natural i seria un retrocés en la protecció del parc.



L'entitat està a l'espera de la publicació dels estudis informatius que ha d'encarregar la Generalitat i estudiarà presentar-hi al·legacions si la fragmentació de l'espai s'acaba materialitzant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.