El Consorci de Collserola vol restringir l'accés a alguns sectors del parc


Temes relacionats

El 13% dels visitants del Parc de Collserola són santcugatencs ( 8/feb/10)


  • Comparteix:

Ermita de la Salut, al parc de Collserola

Ermita de la Salut, al parc de Collserola

El Consorci del Parc de Collserola estudia limitar l'accés a algunes zones de la serra on l'elevat nombre de visitants pot perjudicar la fauna i el medi natural. Ho ha anunciat a Cugat.cat el director gerent del Consorci, Marià Martí, després de presentar un estudi que xifra en dos milions el nombre de visitants que rep anualment el parc, un 13% dels quals són de Sant Cugat.

Les primeres zones d'accés restringit, segons ha explicat Martí, serien els dos àmbits que en el futur parc natural es consideraran reserva natural parcial. Es tracta de la Rierada-Can Balasc i la Font Groga, al terme de Sant Cugat, que sumen 492 hectàrees.

Martí ha explicat a Cugat.cat com es podria materialitzar la restricció d'accés a aquestes zones.

Marià Martí

Una restricció suau és no programar itineraris per determinades zones. També podem fer tancaments físics de determinats espais.



Martí també ha explicat que una altra de les mesures que es podran aplicar són campanyes d'educació i d'informació per respectar l'espai i mantenir la naturalitat i la riquesa biològica de Collserola.

El director gerent del Consorci ha afegit que quan es formalitzi la declaració de parc natural demanaran un enduriment de la normativa d'usos. Per a Martí, és necessari omplir el buit legal que pateix el parc de Collserola.

Marià Martí

S'han d'omplir els buits legals. No per sancionar, sinó per garantir normes de convivència. Amb l'embranzida de declaració de parc natural, cal abordar aquesta qüestió.


Martí no ha descartat la possibilitat de tancar més espais en un futur. El director gerent del Consorci del Parc de Collserola ha dit que durant determinades èpoques de l'any es podria restringir el pas als visitants a algunes zones, com per exemple durant l'època de risc d'incendis.

Un informe de freqüentació i mobilitat presentat aquesta setmana xifra en dos milions el nombre de visitants que rep anualment el parc, un 13% dels quals són de Sant Cugat. Els accessos més utilitzats pels no barcelonins són la Plaça del Rotary, a la nostra ciutat, i Can Canaletes, a Cerdanyola. La majoria dels visitants accedeixen al parc per caminar i passejar, i només un 7% declara fer-ho per 'gaudir de la natura'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.