Sant Cugat compta amb 500.000 KWh elèctrics produïts amb energia fotovoltaica


  • Comparteix:

Instal·lació fotovoltaica

Instal·lació fotovoltaica

Sant Cugat ja té més d'un quart de milió de quilowatts per hora (KWh) elèctrics produïts a través d'energia fotovoltaica. Els edificis privats de la ciutat compten amb més de 2.000 metres quadrats de plaques fotovoltaiques, fet que suposa una producció anual de 253.000 KWh. Els edificis públics, de la seva banda, compten amb 120 metres quadrats de plaques fotovoltaiques, cosa que implica una producció de gairebé 23.200 KWh.

D'altra banda, dins els projectes aprovats i finançats pel Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) del govern espanyol, hi ha prevista una nova instal·lació fotovoltaica de 60 KW nominals a la ciutat. El muntatge estarà connectat a la xarxa ubicada al parc de Ramon Barnils i produirà anualment més de 76.800 nous KWh. L'Ajuntament licitarà properament el projecte.

La instal·lació de plaques fotovoltaiques a la ciutat és una de les mesures fixades en el Pla de lluita contra el canvi climàtic de la ciutat. El document estableix que Sant Cugat ha d'impulsar criteris d'edificació sostenible en les construccions existents i que ha d'augmentar l'eficiència energètica dels edificis públics.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Està molt bé promoure la instal.lació de plaques fotovoltaiques als edificis. Però el que també estaria molt bé és que funcionessin i no fossin només decoratives, per donar la imatge de ciutat sostenible. A l'edifici de promusa on visc les plaques fotovoltaiques no han funcionat mai. I em sembla que no som l'única promoció. Això sí, fan un goig a la coberta... Així que ja podeu descomptar els m2 de les plaques fotovoltaiques del nostre edifici d'aquest total de 2.000 m2 de plaques que produeixen energia, ja que les nostres només serveixen per fer ombra... Quina vergonya!!! I després s'omplen la boca dient que som una ciutat sostenible... Tot és pura façana!

veí promusa. Enviat el 24/feb/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.