El Mussol treballa per poder netejar el sotabosc de Collserola amb un ramat abans de la campanya d'incendis


  • Comparteix:

Treballs de neteja de la riera de Vallvidrera. Imatge d'arxiu

Treballs de neteja de la riera de Vallvidrera. Imatge d'arxiu

L'associació El Mussol vol netejar de manera natural el sotabosc de Collserola amb un ramat i prevenir així els incendis. Tot i que es tracta d'una proposta encara embrionària, l'associació alerta del perill d'incendi que pateix la serra després dels episodis de vent i neu que han deixat milers d'arbres caiguts. El Mussol ha aprofitat aquest dissabte la celebració del Dia de l'Arbre per fer balanç de les actuacions dutes a terme per l'entitat, com la recuperació de la riera de Vallvidrera al seu pas per Can Borrull, d'on s'han extret prop de 16 tones de brossa.

El Mussol creu que la ventada de principis de l'any passat i la nevada d'aquest mes no només han deixat efectes físics sobre el territori, sinó també una imatge dels arbres com a amenaça. És per això, que l'entitat insisteix en la necessitat de sensibilitzar la ciutadania amb jornades com el Dia de l'Arbre, que enguany El Mussol ha celebrat a Can Borrull, a tocar de la riera de Vallvidrera que l'associació està recuperant. Tot i això, El Mussol ha reiterat la necessitat de fer millores a la depuradora de Can Borrull per evitar els abocaments a la riera.

Una altra de les prioritats que centren la tasca de l'entitat és precisament la neteja del bosc. El president de l'associació El Mussol, Xavier Grau, ha avisat del perill que existeix a la serra.

Xavier Grau

El sotabosc que queda és una bomba de rellotgeria. Hem de ser molt curosos amb l'ús de Collserola.


Grau creu que retirar tots els arbres caiguts serà 'impossible'. És per això que demana extremar les precaucions per evitar incendis i considerar l'arbrat com un patrimoni més de la ciutat.

L'entitat opta per la neteja natural amb un ramat com una de les millors opcions, ja que substitueix l'actuació de màquines i desbrossadores. Grau ha avançat a Cugat. cat com està aquest projecte.

Xavier Grau

Cal veure qui lidera el projecte, ja que és molt complex. Estem buscant fórmules.


L'associació El Mussol ha aprofitat les celebracions del Dia de l'Arbre, que ha arribat a la seva 6a edició, per plantar una trentena d'arbres a la zona de la riera de Vallvidrera que està recuperant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.