Salvem del Foc Collserola critica les ajudes del govern per fer front als efectes de la nevada


  • Comparteix:

Publicació de la plataforma, un any després de la ventada

Publicació de la plataforma, un any després de la ventada

La plataforma Salvem del Foc Collserola demana més diners per fer front als efectes de la nevada de principis de març. L'entitat es va constituir l'any passat a Molins de Rei després de la ventada del gener. La plataforma ha recollit més de 9.000 firmes a la seva campanya perquè es retiri la massa forestal dels camins i pistes de Collserola, com a mínim a 10 metres dels marges. D'altra banda, l'ens també demana que les tasques de neteja s'encarreguin a les empreses especialitzades del sector.

El 24 de gener del 2009 Catalunya va patir una ventada que va deixar 60.000 arbres caiguts a la serra. Un any més tard, el 8 de març, el país va viure una intensa nevada que va provocar la caiguda de 30.000 arbres a Collserola.

Amb la ventada es va constituir la plataforma Salvem del Foc Collserola per exigir la neteja de la serra. Ara, l'entitat s'ha mobilitzat una vegada més per demanar que es reculli tota la massa forestal de terra a causa de la nevada de fa un mes. La neteja, segons la plataforma, s'ha d'encarregar a empreses especialitzades del sector, ja que considera que les tasques fetes l'any passat a través dels plans d'ocupació no van complir amb els objectius per la manca de coneixement sobre la massa forestal dels efectius.

Paral·lelament, Salvem del Foc Collserola ha engegat una campanya per demanar que es retiri la massa forestal dels camins i pistes de Collserola, com a mínim a 10 metres dels marges. Actualment, ja s'hi han adherit més de 9.000 persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.