L'empresa santcugatenca Petra Inventum, guardonada als 12ns Premis de Medi Ambient


  • Comparteix:

'Solar Item' és el producte estrella de Petra Inventum

'Solar Item' és el producte estrella de Petra Inventum

L'empresa santcugatenca Petra Inventum ha estat guardonada aquest dijous amb un dels 12ns Premis de Medi Ambient que organitza Garrigues Medio Ambiente, Expansión i l'editorial jurídica Wolters Kluver, a Madrid. Els responsables de la iniciativa han reconegut Petra Inventum, en la categoria de Pimes i Entitats Privades, pel seu sistema d'edificació sostenible. La companyia santcugatenca es dedica a la investigació, desenvolupament, fabricació i comercialització de productes relacionats amb energies renovables.

Els responsables d'aquesta empresa, que porta només un any en funcionament, centren els seus esforços en conscienciar els ciutadans sobre la necessitat de canviar el model de construcció actual i dirigir-lo cap a una edificació sostenible. És per això que Petra Inventum està desenvolupant una cartera de productes i serveis dirigits al sector de l'energia solar tèrmica.

El soci de l'empresa Joan Franquesa ha rebut amb molta il·lusió aquest reconeixement. Són declaracions a Cugat.cat.

Joan Franquesa

Apostar en aquests moments de crisi per la innovació i que algú ho valori és per estar molt contents.




Franquesa també ha explicat per què creu que els han donat el premi.

Joan Franquesa

Ens han donat el premi perquè és una empresa que neix amb la voluntat d'oferir productes senzills i que es puguin utilitzar de manera comuna en tot tipus d'edificació.




El producte estrella de la companyia santcugatenca és 'Solar Item', que es comercialitza des de finals del 2009, i que serveix per abastir d'aigua calenta sanitària i calefacció els edificis. Així es permet uns estalvis anuals en els rebuts del gas d'entre un 65 i un 85%. El projecte, que compta amb una inversió d'un milió d'euros, té una capacitat productiva d'uns 30.000 metres quadrats a l'any en unes instal·lacions de Vilafant, a Girona.

Petra Inventum té una previsió de vendes d'uns 6.000 metres quadrats d'aquest producte a l'any. Segons els responsables de l'empresa, 'Solar Item' es diferencia d'altres solucions similars perquè es tracta d'un únic element constructiu impermeable, estanc i aïllant.

És la primera vegada que les anomenades 'medalles verdes de l'any' premien una empresa catalana i, per primer cop, també s'ha inclòs un apartat específic destinat a les Pimes.

L'acte d'entrega dels guardons ha tingut lloc aquest dijous a Madrid i ha comptat amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa. Els dos socis de Petra Inventum, els santcugatencs Joan Franquesa i Pep Garcia, també han assistit a l'acte d'entrega dels premis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.