La Plataforma per a la Defensa de Collserola demana un pla d'usos restrictiu per protegir la serra


Temes relacionats

Núñez: 'Els tribunals tindran l'última paraula sobre Torre Negra' (20/oct/10)

La Plataforma per la Protecció de Torre Negra diu que la declaració assegura la defensa de l'espai (20/oct/10)

Satisfacció entre els partits per la declaració de Collserola com a parc natural (20/oct/10)


  • Comparteix:

Vista àeria de Collserola

Vista àeria de Collserola

La Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola reclama una reducció de les activitats humanes a l'interior del nou parc natural per garantir la preservació de l'espai. L'entitat alerta que el pla d'usos del parc, que s'ha de redactar en els dos anys vinents, és clau per impedir una degradació de la zona.

Un cop aprovada la declaració de parc natural, els membres integrants del Consorci del Parc Natural de Collserola hauran de formular el pla per regular els usos i activitats del parc natural. Aquest pla haurà d'estar aprovat inicialment en el termini de dos anys. En aquest sentit, la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola adverteix que, a hores d'ara, diverses zones de l'espai registren 'un excés d'activitat humana' que no facilita el desenvolupament de la serra. Per això, l'associació aposta per protegir els sectors ecològics més sensibles amb un pla restrictiu.

El portaveu de l'entitat, Oleguer Farràs, adverteix que la declaració, paradoxalment, podria implicar un deteriorament del parc.

Oleguer Farràs

S'han de controlar molt les activitats. A vegades, els espais naturals són més visitats quan són declarats parcs i perden qualitat.


El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha fet referència a aquest aspecte en roda de premsa aquest dimarts. Segons Baltasar, s'ha de començar a treballar per desenvolupar el Pla de Règim d'Usos i Gestió (PRUG) de Collserola i debatre en el consell del Consorci amb els ajuntaments, la Mancomunitat i la Diputació de Barcelona per decidir com avançar. Una tasca que ha assegurat que serà molt fàcil, ja que el parc té establerta des de fa anys una estructura de funcionament que 'farà que sigui senzill posar-se d'acord'.

Francesc Baltasar

S'haurà de definir amb el PRUG i limitar determinades activitats. Ho farem, però potenciant l'ús racionalment.




En aquest sentit, el conseller ha destacat que s'hauran de restringir aquells usos que afectin negativament el parc, però considera que, per ara, la societat 'ha guanyat en consciència cívica'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.