ICV demana excloure la reserva de la Ronda Sud per donar suport a la requalificació de Torre Negra


Temes relacionats

Recoder reclama a ICV que abandoni postures maximalistes per no posar en risc la protecció de Torre Negra (29/oct/10)

2-N: Reinici del tràmit municipal per protegir Torre Negra, ja parc natural (26/oct/10)


  • Comparteix:

Imatge aèria de Torre Negra

Imatge aèria de Torre Negra

ICV-EUiA no donarà suport a l'aprovació inicial de la requalificació del sòl per preservar Torre Negra de l'edificació en el ple d'aquest dimarts. El motiu pel qual els ecosocialistes es decanten per aquesta opció és que el tràmit manté la reserva de sòl per a la construcció de la Ronda Sud.

El tràmit del ple extraordinari de dimarts vinent ha de donar compliment a una sentència que anul·lava l'especial protecció, però que avalava la seva reconversió en sòl no urbanitzable. D'aquesta manera, l'Ajuntament reiniciarà el procés urbanístic per protegir Torre Negra de la construcció, tal com va fer ara fa set anys, amb una modificació del planejament.

ICV-EUiA demana que el tràmit no es porti encara a aprovació inicial. En una carta enviada a la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, a la qual ha tingut accés Cugat.cat, la formació lamenta la inclusió d'un traçat per a la Ronda Sud. Els ecosocialistes es basen, essencialment, en tres arguments per justificar el seu posicionament. En primer lloc, critiquen que l'estudi de mobilitat que justifica la reserva de sòl per a la Ronda Sud només contempla l'increment de l'ús del vehicle privat i que, en cap cas, es preveu una millora del transport públic. En segon, els ecosocialistes veuen en la construcció de la infraestructura un trencament de l'harmonia amb el paisatge i un risc per al valor ambiental del Torrent de Llaceres. Finalment, pel que fa als aspectes formals, la memòria d'aquesta modificació del PGM no té present que a hores d'ara la declaració de parc natural de Collserola i el Pla Territorial Metropolità de Barcelona ja estan aprovats, unes circumstàncies que no es donaven quan es va aprovar inicialment per primera vegada. En aquest sentit, els ecosocialistes consideren que s'ha d'aprofitar aquests fets 'per dotar de més instruments de preservació l'àmbit de Torre Negra'.

Aquest divendres, l'equip de govern oferirà una roda de premsa per donar detalls d'aquest tràmit.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Crec que la reserva de sol hauria de pensar-se preveient una futura posta en valor del patrimoni cultural del sector de Torre Negre que, alhora, permeti respectar els valors paisatgistics i mediambientals.

JOAN TROYANO CUSSÓ. Enviat el 29/oct/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.